ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπουτάρης αποχωρεί, ο Τσίπρας πονοκεφαλιάζει

08:04 - 22 Νοε 2018 | Πολιτική
Ο Μπουτάρης αποχωρεί, ο Τσίπρας πονοκεφαλιάζει
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που ίσως στενοχωρήθηκε περισσότερο από όλους για την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μη διεκδικήσει μία τρίτη θητεία στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται πολύ να βρει τον υποψήφιό του στην Αθήνα, το μόνο που δεν ήθελε είναι να ψάχνει υποψήφιο και για τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ο Γιάννης Μπουτάρης κάνει λόγο για μία προσωπική και όχι πολιτική απόφαση, αλλά σίγουρα οι εναντίον του τραμπουκισμοί, λόγω των θέσεων που εξέφρασε στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών επηρέασαν την οικογένειά του. Κάπως έτσι αποφάσισε να κάνει πίσω και σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι Θεσσαλονικιών απογοητεύτηκε.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ βρίσκονται λοιπόν σε αναζήτηση υποψηφίου για τη… συμπρωτεύουσα και φυσικά το πιθανότερο είναι πλέον να μην υποστηρίξουν το ίδιο πρόσωπο.

Ο Μπουτάρης τους ένωσε, αλλά τώρα που αποχώρησε, λογικά θα προσανατολιστούν σε ξεχωριστές λύσεις. Και φυσικά το ΚΙΝΑΛ δεν έχει τόσο μεγάλο άγχος να στηρίξει… άλογο κούρσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Πρέπει να δώσει το χρίσμα σε άτομο με πιθανότητες να μπει τουλάχιστον στον β` γύρο.

Το όνομα της Κατερίνας Νοτοπούλου είναι το πρώτο που ακούστηκε, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τις οριστικές αποφάσεις.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως η απόφαση Μπουτάρη δεν άρεσε καθόλου στον Αλέξη Τσίπρα, που… στριμώχνεται ιδιαίτερα για να βγάλει άσο από το μανίκι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά…

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.