ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Ελαφρύνσεις για 250.000 μη μισθωτούς και αυξήσεις στις συντάξεις!

15:31 - 22 Νοε 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Ελαφρύνσεις για 250.000 μη μισθωτούς και αυξήσεις στις συντάξεις!
Με αναφορές στον προϋπολογισμό του 2019 που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για σημαντικές ελαφρύνεις για 250.000 μη μισθωτούς, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των συντάξεων, λέγοντας πως όχι μόνο δεν θα περικοπούν, αλλά από 1η Ιανουαρίου 2019 περίπου 500.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις της τάξης των 20 ευρώ μηνιαίως.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτό είναι το "4ο μνημόνιο" της κυβέρνησής του, που περιλαμβάνει μέτρα ελάφρυνσης, που η αντιπολίτευση επιχειρεί να απαξιώσει, αλλά τελικά τα ψηφίζει.

Γενικώς, ο Πρωθυπουργός ήταν αιχμήρος απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως στα σποτ για τις εκλογές που όπως υπογράμμισε θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, θα μετρήσουν πόσες φορές έχει μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ για τέταρτο μνημόνιο.

«Ψάχνουμε να βρούμε πού πήγε αυτό το τέταρτο μνημόνιο που λέγατε ένα χρόνο ότι θα έρθει», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «και από τα μνημόνια βγήκαμε, και τις συντάξεις σώζουμε, και τις αδικίες αποκαθιστούμε, και τα αναδρομικά δίνουμε, και το κοινωνικό μέρισμα θα ξαναδώσουμε». Όπως σημείωσε, «θα υλοποιηθούν ένα προς ένα τα μέτρα που εξήγγειλα στη ΔΕΘ».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο, είπε ότι έρχεται να κάνει μια πολύ ουσιαστική διόρθωση στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Όπως τόνισε, στόχος είναι ένα υγιές και βιώσιμο δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα. 

«Υπήρχε στην μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό ένα μειονέκτημα που αφορούσε ένα 12% αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με μικρομεσαία εισοδήματα που υπέστησαν δυσανάλογη επιβάρυνση που ήταν αναγκαία θυσία για να εξασφαλιστεί η χαμηλή σύνταξη και να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό. Σήμερα με την πρώτη ευκαιρία ερχόμαστε και αυτή την αδικία σε μεσαίες κατηγορίες πολιτών να την αποκαταστήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Τελευταία τροποποίηση στις 17:44 - 22 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.