ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολύδωρας, Μαρκογιαννάκης καταθέτουν στη δίκη του C4I-Εξαιρέθηκε ο Παυλόπουλος

15:39 - 22 Νοε 2018 | Πολιτική
Πολύδωρας, Μαρκογιαννάκης καταθέτουν στη δίκη του C4I-Εξαιρέθηκε ο Παυλόπουλος
Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τις συνθήκες παραλαβής του συστήματος ασφαλείας C4I, καλούνται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι πρώην υπουργοί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Τα ονόματα των δυο υπουργών, όπως και αυτό του Προκόπη Παυλόπουλου, τότε υπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα, περιλαμβάνονται στην εισαγγελική πρόταση που εμπεριέχεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που έχει εκδοθεί για την υπόθεση, το 2017.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, οι τρεις πρώην υπουργοί ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ. Η ζημία φέρεται να προκλήθηκε κατά τις υπογραφές τροποποιητικών συμβάσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής του συστήματος.

Για το θέμα αυτό, δηλαδή της αναφοράς των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων στη δικογραφία, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν θέσει το ερώτημα γιατί η υπόθεση δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή από τη στιγμή που στο φάκελο της αναφέρονται τα ονόματα των κ.κ. Πολύδωρα, Μαρκογιαννάκη και Παυλόπουλου, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.