ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΚΕ: Να αποφυλακιστεί τώρα η καθαρίστρια-Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία

15:33 - 22 Νοε 2018 | Πολιτική
ΚΚΕ: Να αποφυλακιστεί τώρα η καθαρίστρια-Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία
Την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας-εργαζόμενης σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου, στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες της για σχεδόν 20 χρόνια, ζητεί το ΚΚΕ.

Η υπόθεση της καθαρίστριας έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και μεγάλο κύμα συμπαράστασης. Κι αυτό γιατί καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη επειδή πλαστογράφησε απολυτήριο δημοτικού για να καταφέρει να πάρει τη θέση της καθαρίστριας.

Είχε πάει μέχρι την Πέμπτη δημοτικού και έφτιαξε χαρτί που έλεγε ότι έχει τελειώσει το δημοτικό.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, τόσο το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμφθηκε για κακούργημα, όσο και οι καταδικαστικές σε βάρος της αποφάσεις των δικαστηρίων και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη εκτίει την «αδιανόητη δεκαετή ποινή της» στις φυλακές της Θήβας,. «συναποτελούν μια κατάφωρη αδικία σε βάρος μιας φτωχής γυναίκας, που ουσιαστικά δεν αδίκησε κανέναν».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως «απαράδεκτο και εξοργιστικό» το γεγονός ότι το κράτος και η δικαιοσύνη εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και φυλάκισαν την καθαρίστρια, τη στιγμή που άλλες υποθέσεις μεγάλου πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και με αποδεδειγμένες τεράστιες ζημίες για το Δημόσιο εκκρεμούν.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική που αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό και που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, αντιδραστικοποιείται διαρκώς. Η άδικη αυτή απόφαση, επίσης, καταρρίπτει τα όσα υποκριτικά κι αστήρικτα επικαλούνται τα κόμματα του κεφαλαίου - κατά πώς βολεύονται κάθε φορά - περί "ισότητας απέναντι στον νόμο" - και "κράτους δικαίου".

Πρέπει τώρα να τερματιστεί η περιπέτεια της καθαρίστριας και να γυρίσει στην οικογένεια και τη δουλειά της» καταλήγει το ΚΚΕ.

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία

Η επιβολή ποινής κάθειρξης δέκα ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στην 53χρονη καθαρίστρια, και κυρίως η φυλάκισή της, προκάλεσαν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, και όχι μόνο.

Ενδεικτικά, σε ανακοίνωσή του, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη καθαρίστρια είχε μεγαλώσει μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και αναγκάστηκε από μικρή να δουλεύει πολύ σκληρά για να συντηρήσει την οικογένειά της (δύο παιδιά, σύζυγος με σοβαρά προβλήματα υγείας). Όπως υπογραμμίζει, «Όλα αυτά τα χρόνια δούλευε ως καθαρίστρια με μεγάλο ζήλο και αφοσίωση... Το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη του διαγωνισμού (δηλαδή απόφοιτος Δημοτικού) δεν την εμπόδιζε απ’ το να καθαρίζει καλά και σωστά».

Ο σύλλογος τονίζει ότι «είναι άδικο να καταδικάζεται σαν "κοινός εγκληματίας" μια γυναίκα που το μόνο της "έγκλημα" είναι ότι ήταν φτωχή και δεν είχε να θρέψει την οικογένειά της. Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι η αστική δικαιοσύνη αθωώνει αυτούς που πραγματικά έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα (βλ. τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους), καταδικάζει και εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.