ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαβεβαιώσεις Γαβρόγλου σε Ιερώνυμο για τη μισθοδοσία των ιερέων

17:47 - 23 Νοε 2018 | Πολιτική
Διαβεβαιώσεις Γαβρόγλου σε Ιερώνυμο για τη μισθοδοσία των ιερέων
Ο Κώστας Γαβρόγλου έχει αναλάβει εκ μέρους της κυβέρνησης να συνομιλήσει με τους κορυφαίους ιεράρχες για το μισθολογικό ζήτημα των κληρικών.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο και διαβεβαίωσε ότι θα κατοχυρωθούν με απόλυτο, διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο η μισθοδοσία και τα συνταξιοδοτικά των ιερέων, καθώς και τα θέματα περίθαλψης.

Η συνάντηση σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Στο τέλος της συνάντησης ο υπουργός, δήλωσε ότι «δηλώνουμε κατηγορηματικά την πρόθεση -όπως αυτή αποτυπώθηκε από την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας και τη δική μας κυβερνητική επιμονή- για τη συνέχιση του διαλόγου».

«Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή ως προς το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος αναμένεται να έχει επίσης συναντήση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά και τους Μητροπολίτες Κρήτης και Δωδεκανήσων.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα για σύνταξη του νομοσχεδίου, είπε πως «η αίσθησή μας και η βούλησή μας είναι να υπάρχει η δυναμική που θέλουμε να υπάρχει και από πλευράς της Εκκλησίας και από δικής μας πλευράς. Δηλαδή, περιμένουμε την επιτροπή, προετοιμαζόμαστε όλοι, θα δούμε τις λεπτομέρειες και αυτό θα καθορίσει το επόμενο βήμα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να επιδιώξουμε. Ούτε αχρείαστες βιασύνες, αλλά ούτε και παραπομπή στις καλένδες, κάτι που θα ήταν απαράδεκτο για μια τόσο ιστορική συμφωνία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.