ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν:Δεν θα ανεχθούμε επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12 ναυτικά μίλια

14:00 - 27 Νοε 2018 | Πολιτική
Ερντογάν:Δεν θα ανεχθούμε επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12 ναυτικά μίλια
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν σχετικά με Ελλάδα και Κύπρο, καθώς, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε για απερίσκεπτη συμπεριφορά της Ελλάδας και της «Νότιας Κύπρου», όπως ονόμασε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως είπε μάλιστα, οι δυο χώρες έχουν και την υποστήριξη κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, ωστόσο αυτή η συμπεριφορά θα αποβεί σε βάρος τους. «Θα απειλήσει τους ίδιους», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, είπε ότι «η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Διεθνές Δίκαιο, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει πλήρως τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε διαφορές για το Αιγαίο και το Κυπριακό.

Πρόσθεσε δε ότι «η Τουρκία δεν θα κάνει την ελάχιστη υποχώρηση από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή. «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους».

Αιγιαλίτιδα ζώνη

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε όμως και στην πρόθεση της Ελλάδας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο.

«η Τουρκία δεν θα κάνει την ελάχιστη υποχώρηση από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους», τόνισε και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί τυχόν επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 27 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.