ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν: Υπονομεύεις τη σταθερότητα της περιοχής

16:21 - 27 Νοε 2018 | Πολιτική
Απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν: Υπονομεύεις τη σταθερότητα της περιοχής
Το ελληνικό ΥΠΕΞ, του οποίου πλέον ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε αναπάντητες τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε ριψοκίνδυνη τη συμπεριφορά Ελλάδας και Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και εκτόξευσε απειλές εναντίον της χώρας μας σε περίπτωση επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο.

«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε έπειτα από έγκριση του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα.

Με ξεκάθαρο τρόπο, η ελληνική διπλωματία στέλνει το μήνυμα στην Άγκυρα ότι «θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της».

«Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση» καταλήγει η ανακοίνωση με την οποία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στις προφορικές απειλές της τουρκικής κυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:24 - 27 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.