ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοτοπούλου προτείνει για δήμαρχο Θεσσαλονίκης η Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ

23:57 - 28 Νοε 2018 | Πολιτική
Νοτοπούλου προτείνει για δήμαρχο Θεσσαλονίκης η Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ
Οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές τέθηκαν επί τάπητος κατά την τετράωρη συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε ό,τι αφορά τον δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με κομματικές πηγές, την περίπτωση της υποψηφιότητας έχουν αναλάβει προσωπικά ο Πρωθυπουργός και ο γραμματέας της Κ.Ε. Πάνος Σκουρλέτης, ενώ θα υπάρξει και η σχετική συζήτηση με τη δημοτική παράταξη της Αθήνας «Ανοιχτή Πόλη».

Για τον δήμο του Πειραιά, η Π.Γ. αποφάσισε την υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα, που θα τεθεί προς έγκριση στην Κ.Ε. το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως θα συμβεί για όλους τους μεγάλους δήμους και τις Περιφέρειες, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι πρόκειται για υποψηφιότητα που «μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις πέραν της αριστεράς σε μια μεγάλη μάχη απέναντι σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα της πόλης, ώστε να κερδίσει τον Δήμο».

Σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, για τη Θεσσαλονίκη υιοθετήθηκε από την Π.Γ. «το κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη “Ανοιχτή Πόλη”, για να διαμορφωθούν όροι ευρύτερης συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων της πόλης της Θεσσαλονίκης με υποψήφια δήμαρχο την Κατερίνα Νοτοπούλου». «Το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε την προσπάθεια της δημοτικής παράταξης να διαμορφωθούν όροι προγραμματικής σύγκλισης με την παράταξη “Πρωτοβουλία” του Γιάννη Μπουτάρη, την παράταξη των Οικολόγων, καθώς και ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά στελέχη», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.