ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθητικός εμφύλιος για τη συμφωνία των Πρεσπών

09:40 - 29 Νοε 2018 | Πολιτική
Μαθητικός εμφύλιος για τη συμφωνία των Πρεσπών
Μαθητικός εμφύλιος έχει ξεσπάσει για την συμφωνία των Πρεσπών με συλλαλητήρια υπέρ ή κατά να προκαλούν έντονο αναβρασμό.

Ειδικότερα, μαθητές της Θεσσαλονίκης απευθύνουν διαδικτυακό κάλεσμα για την πραγματοποίηση μαθητικών συλλαλητηρίων σήμερα για τη Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού έχει δοθεί μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου. Παράλληλα συνεχίζονται και καταλήψεις σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας, όπως οι Σέρρες και η Κατερίνη ενώ το φαινόμενο έφτασε μέχρι και σε ελληνικό σχολείο στο Ντίσελντορφ.

Στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και της συμφωνίας των Πρεσπών έχει αρχίσει να μεγαλώνει. Στον χορό των καταλήψεων έχουν μπει πλέον το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το 3ο και 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, το 1ο και 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, το 1ο ΕΠΑΛ στη Νεάπολη, το 1ο ΓΕΛ στη Μενεμένη και το ΕΠΑΛ στην Καλαμαριά.

Οι αντιδράσεις των μαθητών έχουν από τη μία κινήσει υποψίες πως υποκινούνται από εξωσχολικούς και συγκεκριμένα από τη Χρυσή Αυγή, αλλά, από την άλλη, άλλες πλευρές επικροτούν τις κινητοποιήσεις και τις θεωρούν υγιείς και πατριωτικές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών - ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης τις επαίνεσε μέσω twitter.

Οι πολέμιοι

Την ίδια στιγμή κάλεσμα για πραγματοποίηση πορείας στα Προπύλαια σήμερα, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία, απευθύνει η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας».

Όπως αναφέρουν στο κείμενο που ανάρτησαν στο Facebook «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστες να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας». Η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολειο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν!».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.