ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναδίπλωση Ζάεφ: Δεν παρεμβαίνουμε σε υποθέσεις της Ελλάδας

17:50 - 04 Δεκ 2018 | Πολιτική
Αναδίπλωση Ζάεφ: Δεν παρεμβαίνουμε σε υποθέσεις της Ελλάδας
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μαζεύει τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για «μακεδονική γλώσσα που θα διδάσκεται στη βόρεια Ελλάδα» και για «Μακεδόνες του Αιγαίου».

Ο Μάθιου Νίμιτς τηλεφώνησε στον Σκοπιανό Πρωθυπουργό και του ζήτησε να μην... ξεφεύγει απ' όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε δήλωσή του, ο Ζόραν Ζάεφ τονίζει λοιπόν ότι παραμένει πλήρως δεσμευμένος στην πλήρη υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ότι «όλες μας οι πράξεις και οι δηλώσεις γίνονται με καλή πίστη και με στόχο τη στήριξη της συμφωνίας».

Αναλυτικά η δήλωση:

"Είμαστε σθεναρά δεσμευμένοι στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και όλες οι ενέργειές μας και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη, προς στήριξη της Συμφωνίας.

Ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, καταλαβαίνουμε ότι οι χώρες φροντίζουν τους δικούς τους πολίτες και ότι χώρες στα Βαλκάνια δεν παρεμβαίνουν σε γειτονικές χώρες για οποιοδήποτε θέμα. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το άρθρο 4 (3) της Συμφωνίας των Πρεσπών βάσει του οποίου δεσμευόμαστε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μεταξύ άλλων για την προστασία των δικαιωμάτων οποιουδήποτε ατόμου που δεν είναι πολίτης μας.

Με αυτό το σκεπτικό, είναι κατανοητό ότι οι πολιτικές για τη γλώσσα και στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα των γλωσσών οι οποίες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.