ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Γαβρόγλου-κληρικών: Παραμένει το χάσμα για τη μισθοδοσία

18:12 - 04 Δεκ 2018 | Πολιτική
Συνάντηση Γαβρόγλου-κληρικών: Παραμένει το χάσμα για τη μισθοδοσία
Εμφανές παραμένει το χάσμα μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τη μισθοδοσία των κληρικών μετά τη συνάντηση του Κώστα Γαβρόγλου με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και εκπροσώπους των κληρικών της Κρήτης.

Ο υπουργός Παιδείας, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, τόνισε ότι θα συνεχιστεί ο εξορθολογισμός των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους, διαβεβαίωσε ότι θα διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των κληρικών και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση στις 21 Δεκεμβρίου.

«Με όσα καταγράψαμε θα συνεχίσουμε στον εξορθολογισμό σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας και στην διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των κληρικών. Ήταν μία ειλικρινής συζήτηση. Είναι μία συζήτηση που δεν έχει τελειώσει αλλά, σήμερα ειδικά, τελειώνει ο πρώτος κύκλος αυτών των συζητήσεων. Άρα, με όσα ακούσαμε, με όσα καταγράψαμε, θα προχωρήσουμε στο τρίπτυχο: εξορθολογισμός των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας, διασφάλιση -και το υπερτονίζω αυτό- των εργασιακών δικαιωμάτων των ιερέων και βεβαίως το νοικοκύρεμα των οικονομικών. Καταλήξαμε ομόφωνα ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους νομικούς για να διαμορφωθεί ένα κείμενο  που θα σταλεί στους πατέρες και στις 21 Δεκεμβρίου θα ξανασυναντηθούμε αφού θα έχουν διατυπωθεί από όλες τις πλευρές το κείμενο και οι όποιες παρατηρήσεις» δήλωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά τους οι κληρικοί επανέλαβαν την πάγια θέση τους, ότι δεν επιθυμούν να μην πληρώνονται από το δημόσιο, τονίζοντας ότι: «Περιμένουμε το νέο κείμενο που θα διαμορφωθεί και την επόμενη συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 04 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.