ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική κόντρα Μαξίμου-ΝΔ... πάνω από την υπόθεση Ριχάρδου

19:08 - 04 Δεκ 2018 | Πολιτική
Πολιτική κόντρα Μαξίμου-ΝΔ... πάνω από την υπόθεση Ριχάρδου
Η υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού αποτελεί ένα ακόμη μέτωπο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Πηγές της ΝΔ έσπευσαν να μιλήσουν για φιάσκο, όταν μεταδόθηκαν πληροφορίες περί αποφυλάκισης των κατηγορουμένων της υπόθεσης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ακόμη και η υπόθεση Ριχάρδου εξελίσσεται σε φιάσκο για την κυβέρνηση, σχολίασαν  στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στο θέμα απο τη Βουλή.

Υπομονή και εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές προτείνουν από τη μεριά τους κυβερνητικές πηγές:

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το σχόλιο πηγών της ΝΔ περί φιάσκου για την υπόθεση του Ριχάρδου. Από πότε βάλθηκαν στη ΝΔ να δουλεύουν και για λογαριασμό των συνηγόρων υπεράσπισης κλεπταποδόχων χρυσού; Αυτή είναι η δήθεν έγνοια τους για την ανομία και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας;

Λίγη περισσότερη υπομονή και εμπιστοσύνη στις δικαστικές Αρχές δε θα έβλαπτε…», καταλήγουν.

Εισαγγελικό «stop» στις αποφυλακίσεις

Στο μεταξύ,  εμπλοκή στην αποφυλάκιση των οκτώ κρατουμένων για την υπόθεση εξαγωγών χρυσού δημιουργεί η διαφορετική εκτίμηση της Εισαγγελίας στις διατάξεις της ανακρίτριας για την άρση της κράτησής τους.

Η Εισαγγελία δεν δίνει σύμφωνη γνώμη ώστε να αποφυλακιστούν οι οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι επί του παρόντος παραμένουν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία φαίνεται να σταθμίζει διαφορετικά τα στοιχεία της υπόθεσης και μάλιστα να επικαλείται αντίθετες αποφάσεις σε ανάλογες υποθέσεις εξαγωγής χρυσού. Η διαφορετική αυτή προσέγγιση ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελείς αποτυπώνει νομική διάσταση απόψεων που έχει προκύψει για την υπόθεση αυτή.

Στις διατάξεις άρσης της κράτησης που εξέδωσε η δικαστική λειτουργός αναφέρει, επικαλούμενη το έγγραφο της ΑΑΔΕ, πως «δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν οι προσωρινές κρατήσεις», ζητώντας παράλληλα από την Εισαγγελία να «μας γνωρίσετε εγγράφως αν συμφωνείτε στην άρση της προσωρινής κράτησής τους».

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισημαίνουν ότι για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:39 - 04 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.