ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Εργασίας: Εκμίσθωση ακινήτου στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

13:03 - 05 Δεκ 2018 | Πολιτική
Υπ. Εργασίας: Εκμίσθωση ακινήτου στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης, ανακοινώνει την παραχώρηση χρήσης με εκμίσθωση στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ακινήτου επί των οδών Αχαρνών & Λιοσίων, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ.

Υλοποιώντας την Ά Φάση του Πιλοτικού Προγράμματος, το Υπουργείο προχωρά στην ενεργοποίηση ενός ακόμα επί χρόνια εγκαταλειμμένου ακινήτου, το οποίο θα αποκτήσει ξανά ζωή με τη χρήση κατοικίας.

Το κτιριακό συγκρότημα, κατασκευασμένο την δεκαετία του 1950 από τον αρχιτέκτονα Α. Λαζαρίμο, πρόκειται να αξιοποιηθεί από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της ανάπτυξης δομών φιλοξενίας, για τη στήριξη οικογενειών μεταναστών και προσφύγων. Πρόκειται για μια συνεργασία με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο.

Επιπρόσθετα, το αμέσως επόμενο διάστημα και σε συνέχεια των πλειοδοτικών διαγωνισμών για ξενοδοχειακή χρήση που βρίσκονται σε εξέλιξη, δρομολογείται η εμπορική αξιοποίηση των κενών ισόγειων καταστημάτων του συγκροτήματος, στοχεύοντας ολοκληρωμένα στην αναγέννηση της γειτονιάς της Πλατείας Βάθης στο κέντρο της Αθήνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.