ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει ο Ζάεφ στα περί «μακεδονικής γλώσσας» (βίντεο)

10:16 - 07 Δεκ 2018 | Πολιτική
Επιμένει ο Ζάεφ στα περί «μακεδονικής γλώσσας» (βίντεο)
Επιμένει ο Ζόραν Ζάεφ στις δηλώσεις του περί «μακεδονικής γλώσσας», παρά το γεγονός ότι επισήμως η πΓΔΜ είχε κάνει λόγο για «παρανόηση» αντίστοιχης τοποθέτησης που έγινε την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Ο ίδιος ο κ. Ζάεφ ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ένα βίντεο όπου επαναλαμβάνει τα περί «Μακεδόνων» και «μακεδονικής γλώσσας».

Τις δηλώσεις έχει κάνει σε εκδήλωση όπου απάντησε και σε ερωτήσεις των παρισταμένων.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικές δηλώσεις του κ. Ζάεφ στη Βουλή της πΓΔΜ την 1η Δεκεμβρίου 2018 είχαν προκαλέσε πολιτικές αναταράξεις και και παρέμβαση του άλλοτε μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Η πλευρά της πΓΔΜ εξαναγκάστηκε σε οπισθοχώρηση.

Κυβερνητικές πηγές της πΓΔΜ, προσπαθώντας να τα ... μαζέψουν είχαν πει πως η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ «είναι αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και πως όλες της οι ενέργειες και οι δηλώσεις γίνονται στο πνεύμα της στήριξής της».

Ακόμα, υπογράμμιζαν πως το άρθρο 4 της Συμφωνίας, τους δεσμεύει ακριβώς σ' αυτό, δηλαδή στο να μην εμπλέκονται στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στην προστασία των δικαιωμάτων ανθρώπων που δεν είναι πολίτες της πΓΔΜ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.