ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Turkish Stream ενώνει Πούτιν, Τσίπρα-Το… μπαλάκι στην ΕΕ

11:12 - 08 Δεκ 2018 | Πολιτική
O Turkish Stream ενώνει Πούτιν, Τσίπρα-Το… μπαλάκι στην ΕΕ
Η δυνατότητα συμμετοχής της Ελλάδας στον Turkish Stream ήταν ένα από τα βασικά θέματα που επικοινώνησαν στις κοινές τους δηλώσεις ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, έστειλαν μήνυμα στην ΕΕ να ανάψει το «πράσινο φως».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε το θέμα λέγοντας πως "είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε κοινά έργα υποδομών, τη δυνατότητα συμμετοχής της Ελλάδας στον Turkish Stream. Υπάρχει ένας αγωγός που σχεδόν ολοκληρώθηκε, μπορούμε να σκεφτούμε από κοινού πώς θα γεμίσουμε αυτό τον αγωγό με προϊόν". 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πιάστηκε από αυτό και μίλησε για επέκταση του Turkish Stream, «ψέγοντας» την ευρωπαϊκή Επιτροπή για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην πολιτική της. 

"Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την αρχή διαφοροποίησης πηγών και διόδων ενέργειας, η αρχή της διαφοροποίησης σημαίνει πολλαπλασιασμός πηγών και διόδων και όχι αποκλεισμός Εντός της Ε.Ε. υπάρχου δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κυρίως όταν προωθείται ο North 2, αλλά διαρκώς υπάρχουν κωλύματα σε σχέση με την επέκταση του Turkish Stream προς την Ε.Ε. διαμέσου της Ελλάδας και της Ιταλίας. Εκεί με την Ιταλία κρατάμε μία σταθερή στάση εντός της Ε.Ε», ανέφερε συγκεκριμένα και πρόσθεσε:

«Θεωρούμε ότι στα ζητήματα αυτά στο μέλλον θα υπάρξει κατανόηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι δε μπορούν να υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εμείς έχουμε προχωρήσει ήδη στην κατασκευή του 80% του TAP. Ενός αγωγού που φέρνει αζέρικο αέριο. Θεωρώ ότι μία βέλτιστη λύση είναι αυτός ο αγωγός να συμπεριλάβει και ρωσικό αέριο. Αυτό είναι προς όφελος της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και της συνεργασίας και της συνανάπτυξης στην περιοχή. Είναι μία θέση που στηρίζουμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:28 - 08 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.