ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυδάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο να σπάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

16:07 - 08 Δεκ 2018 | Πολιτική
Ξυδάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο να σπάσει η Συμφωνία των Πρεσπών
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, αφήνει ανοχτό το ενδεχόμενο να σπάσει η Συμφωνία των Πρεσπών μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ, που θέτουν σε κίνδυνο το να βρεθούν οι 151 βουλευτές για να περάσει η συμφωνία από την ελληνική Βουλή.

Ο κ. Ξυδάκης αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων περί μακεδονικής γλώσσας που μπορεί να διδαχθεί στην Ελλάδα έκανε λόγο για ένα δύσκολο και λεπτό πολιτικό παιχνίδι και πρόσθεσε: «Ήδη τον βάλαμε και τα μάζεψε και θα τα ξαναμαζέψει. Πρέπει να περάσει κι αυτός τα εμπόδια. Πρέπει να διευκολύνουμε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και υποχωρητικοί. Γι’ αυτό και εξεπέμφθη ένα ξαφνικό, σκληρό, δυνατό κύμα δυσφορίας προς τα Σκόπια και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει την ελληνική βούληση και από τις κυβερνητικές πηγές».

Όταν όμως σε ρωτήθηκε  ποιο είναι το μέλλον της συμφωνίας εάν ο κ. Ζάεφ επιμείνει στην ρητορική του και  συνέχισε να προκαλεί την Αθήνα  ο κ. Ξυδάκης «έριξε» την βόμβα αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά να «σπάσει» τη συμφωνία και  να μην την φέρει για. κύρωση  στη Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.