ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τίμερμανς και τα... καρφιά της Φώφης για τον Τσίπρα

19:50 - 08 Δεκ 2018 | Πολιτική
Ο Τίμερμανς και τα... καρφιά της Φώφης για τον Τσίπρα
Eπικεφαλής των Σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 και υποψήφιός τους για να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ορίστηκε και επίσημα το Σάββατο ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς κατά το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) που διεξάγεται στη Λισαβόνα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας και νυν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 57 ετών, ορίστηκε διά επευφημιών «κοινός υποψήφιος» της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας.

«Έχω συνείδηση του φορτίου που βαραίνει τους ώμους μου αλλά με αυτή την οικογένεια πίσω μου δεν μπορώ να πάρω λάθος δρόμο», δήλωσε ο Τίμερμανς αμέσως μετά τη σχετική απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συζήτηση που προηγήθηκε, υπέρ της υποψηφιότητας Τίμερμανς τάχθηκε και η Φώφη Γεννηματά, η οποία ωστόσο, ζήτησε από τους συναδέλφους της στο δείπνο των ηγετών του PES να προσέξουν τη στάση τους έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρίσκεται συχνά ως παρατηρητής σε συνεδριάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, γεγονός που ενοχλεί την κα. Γεννηματά.

Γι' αυτό και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άφησε σαφείς αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και την προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, λέγοντας συγκεκριμένα: «Όσοι θα σταθούν απέναντι και δεν θα στηρίξουν την επιλογή μας, για τον Φρανς, δεν μπορεί ταυτόχρονα να παριστάνουν ότι δήθεν επιθυμούν συνεργασίες με την σοσιαλδημοκρατία. Κι αυτό οφείλουμε να το αποσαφηνίσουμε πρώτα από όλα σήμερα εδώ στην οικογένεια μας για να σταματήσει η σύγχυση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.