ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Στόχος η εκλογική νίκη και στις 13 περιφέρειες

10:41 - 09 Δεκ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Στόχος η εκλογική νίκη και στις 13 περιφέρειες
Σε μία ακόμη ομιλία του, αυτή τη φορά από την Τρίπολη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε πολύ ψηλά στην ατζέντα του τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία θεωρεί εθνικά επιζήμια.

«Είχαμε προειδοποιήσει για ζημιά αναφορικά με την συμφωνία Πρεσπών. Η αναγνώριση “μακεδονικής”γλώσσας και εθνότητας συνιστά εθνική υποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι, εκεί που όλοι είχαν πει όχι, ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής και ο Σαμάρας . Και τώρα ο κ. Ζάεφ μας κουνά το δάχτυλο, λέει να διδάσκεται η «μακεδονική» γλώσσα στα ελληνικά σχολεία. Του λέμε ότι η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, να μην περάσει γιατί υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης την υποστήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως κεντρικό στόχο την εκλογική νίκη και στις 13 περιφέρειες και έκανε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική και την κατάσταση στα Πανεπιστήμια.

«Το 2019 είναι εκλογικό έτος, θα γίνουν εθνικές, ευρωεκλογές. Θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές, να γίνουν όμως μια ώρα αρχύτερα. Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον του κ. Τσίπρα, με αφορμή τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός ότι κυβερνά μόλις 100 μέρες.

«Μας είπε ο κ. Τσίπρας, ότι κυβερνά 100 μέρες, κυβερνά τη χώρα 1414 ημέρες που η χώρα πήγε πίσω. Οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η οικονομία καταρρακώθηκε και επέστρεψε η κρίση» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το δικό σας υστέρημα στο παιχνίδι των προεκλογικών παροχών, σας πήρε δέκα και σας επιστρέφει ένα σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα έρθει στη Βουλή να μας πει ότι ακύρωσε την περικοπή των συντάξεων που ο Ίδιος έκοψε και εμείς θα του θυμίσουμε ότι ήμασταν απέναντι και θα τους θυμίσουμε ότι τότε δε δέχθηκε την τροπολογία μας, γιατί ίσως δεν είχε ρυθμίσει το παζάρι το οποίο έκανε» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.