ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Μαξίμου... αγωνιά: Άλλαξε στάση ο Θεοδωράκης για το Σκοπιανό;

17:37 - 09 Δεκ 2018 | Πολιτική
Το Μαξίμου... αγωνιά: Άλλαξε στάση ο Θεοδωράκης για το Σκοπιανό;
Ανησυχία επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο μετά τις δηλώσεις εκ μέρους του Σταυρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη στηρίξουν τελικά τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έρθει προς έγκριση στην ελληνική Βουλή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, επισημαίνει ότι έως τώρα ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει επιλέξει να απαντά με χιούμορ ως προς το ενδεχόμενο να ζητά ανταλλάγματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να μην στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το Μαξίμου ζητά τώρα από τον Σταύρο Θεοδωράκη να απαντήσει επί της ουσίας εάν έχει αλλάξει στάση στο Μακεδονικό. Σημειώνει μάλιστα ότι τυχόν επίκληση για την αλλαγή στάσης είναι τα όσα διατυπώνονται για έγερση θεμάτων Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι πιο αστείες αφού η Συμφωνία των Πρεσπών είναι που βάζει τέλος σε τέτοιες διεκδικήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δυο Κυριακάτικες εφημερίδες αφιερώνουν σήμερα τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνο ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε.
Ωστόσο θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:05 - 09 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.