ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 15/1 σφραγίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών η ΠΓΔΜ

16:52 - 10 Δεκ 2018 | Πολιτική
Στις 15/1 σφραγίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών η ΠΓΔΜ
Στις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην ΠΓΔΜ η τελική και πιο κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την επισφράγιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εφόσον η κυβέρνηση Ζάεφ πετύχει την απαραίτητη πλειοψηφία το... μπαλάκι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει στη μεριά της Ελλάδας.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή της ΠΓΔΜ οι τελικές τροπολογίες του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, οι συνεδριάσεις των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, στις οποίες θα εξετασθούν οι τελικές τροπολογίες του Συντάγματος, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17 Δεκεμβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στις επιτροπές, θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής, κατά πάσα πιθανότητα στις 9 Ιανουαρίου, ενώ η τελική ψηφοφορία θα πραγματοποιείται στις 15 Ιανουαρίου.

Για την έγκριση των συνολικά τεσσάρων τελικών τροπολογιών του Συντάγματος από τη Βουλή της ΠΓΔΜ απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές).

Στη συνέχεια το λόγο θα έχει η Ελλάδα, η οποία θα κληθεί να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων. Μία διαδικασία που δεν αποκλείεται να επιφέρει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.