ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία των Πρεσπών: Η κυβέρνηση μετρά…κουκιά - Ρυθμιστής ο Σταύρος

09:10 - 11 Δεκ 2018 | Πολιτική
Συμφωνία των Πρεσπών: Η κυβέρνηση μετρά…κουκιά - Ρυθμιστής ο Σταύρος
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η κυβέρνηση, καθώς πλησιάζει η στιγμή που θα πρέπει να φέρει προς επικύρωση στην ελληνική Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το... φλερτ του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δημιουργεί «ταχυπαλμίες» στο Μαξίμου που μετράει τις ψήφους και τις βγάζει πλέον οριακές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές και χρειάζεται ακόμη έξι ψήφους για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών με την πλειοψηφία των 151. Μέχρι πρότινος οι ψήφοι του Ποταμιού (με εξαίρεση ίσως αυτές των Ψαριανού και Αμυρά) ήταν δεδομένες, ωστόσο, αυτό άλλαξε το τελευταίο διάστημα.

Οι προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ περί μακεδονικής γλώσσας και διδασκαλίας τους στην Ελλάδα επέτρεψαν στο Ποτάμι να «επανεξετάζει» τη στάση του και να αφήνει ανοιχτό το τι θα πράξει.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλοντας να προλάβει τα γεγονότα κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να πάρει άμεσα θέση, αφήνοντας σκιές πως αν δεν το πράξει σημαίνει πως «κάνει παζάρια» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Θεοδωράκης, όμως, μοιάζει να απολαμβάνει το ρόλο του… ρυθμιστή των εξελίξεων και ασφαλώς δεν βιάζεται να τοποθετηθεί και δεν προβλέπεται να πει «ναι» ή «όχι» πολύ σύντομα.

Τάσσεται ασφαλώς θετικά απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά επισημαίνει και συγκεκριμένα σημεία της που ενδεχομένως να τον αποτρέψουν από το να ψηφίσει θετικά.

Το τι τελικά θα πράξει είναι άγνωστο, αν και οι πιθανότητες να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή τη στιγμή περισσότερες από το να την καταψηφίσει.

Το Μέγαρο Μαξίμου, όμως, αγωνία και μετράει.. κουκιά.

Έχει σίγουρους 145, τους οποίους προσθέτει με Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ και τον Δανέλλη από το Ποτάμι. Αυτοί είναι οι σίγουροι 148, στους οποίους λογικά μπορούμε να προσθέσουμε και την Κατερίνα Παπακώστα.

Σύνολο λοιπόν 149. Υπάρχει ακόμα ο Ζουράρις και ο ανεξάρτητος, Χάρης Θεοχάρης, για το… μαγικό 151 χωρίς τη συνδρομή του Ποταμιού. Για να δούμε. Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου που αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία στην ΠΓΔΜ υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις στη χώρα μας και να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 10:05 - 11 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.