ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας:Οι πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις μετά τη λαίλαπα των μνημονίων

15:31 - 11 Δεκ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας:Οι πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις μετά τη λαίλαπα των μνημονίων
Σε πανηγυρικό ύφος ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε και επίσημα από το βήμα της Βουλής τη μη περικοπή των συντάξεων που είχε συμφωνηθεί με τους θεσμούς να εφαρμοστεί από 1/1/2019. Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως αντίθετα, από την πρώτη ημέρα του νέου έτους 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

«Σήμερα είναι μια χαρμόσυνη μέρα για εκατομμύρια συμπολίτες μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

Σε ειρωνικό ύφος ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε δε «καλό κουράγιο στους βουλευτές της Ν.Δ. που θα ψηφίσουν μαζί μας ναι στα θετικά μέτρα για τον ελληνικό λαό». Εμφανίστηκε επιπλέον βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση το 2020, το 2021, το 2022.

Καταλήγοντας, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού, που είχαν όλες οι κυβερνήσεις στον τόπο από το 1990 και μετά, λύθηκε, προς όφελος των συνταξιούχων. «Έχουμε βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα», διαμήνυσε.

Εκτός από τη μη περικοπή των συντάξεων ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης την πρόσληψη 3.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Ο Πρωθυπουργός είπε πως τα παραπάνω δεν είναι παροχές και ο συγκεκριμένος όρος είναι προσβλητικός για τους πολίτες οι οποίοι υπέστησαν θυσίες. Τόνισε πως «δεν είναι δώρα, αλλά αναγκαίες ανάσες». «Κάποιοι σε αυτή την αίθουσα πόνταραν τα πάντα στο μαύρο, σε σχέση με το θέμα της περικοπής των συντάξεων, και τους βγήκε κόκκινο», σχολίασε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και τόνισε: «Ήρθε η ώρα να πείτε ναι σε όλα και σε ένα θετικό μέτρο». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.