ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ανταλλάξατε τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών

15:36 - 11 Δεκ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Ανταλλάξατε τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών
Βαριές κουβέντες και χαρακτηρισμούς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων που είχε συμφωνηθει με τους θεσμούς να εφαρμοστεί από την 1/1/2019.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτήρισε ως τον "μακροβιότερο πρωθυπουργό των μνημονίων" και τον κατηγόρησε πως για να πείσει τους εταίρους να μην εφαρμοστεί τελικά η περικοπή των συντάξεων, αποδέχθηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι επιζήμια για την Ελλάδα.

"Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να παραπλανά την κοινωνία. Για να το κάνει αυτό ξέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχει αντίλογος. Μιλά για μαρτύριο της σταγόνας. Σήμερα εσείς θα υποστείτε το μαρτύριο της αλήθειας. Μια αλήθεια που η κοινωνία την έχει υποστεί στο πετσί της. Σήμερα μετά από 4 χρόνια η χώρα ξαναμπαίνει σε εκλογική τροχιά και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για το ζήτημα της ΔΕΠΑ, αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Μιλώντας για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό πως «έχετε καταπιεί τη φωνή σας, σε αντίθεση με τον κ. Καμμένο». Είπε επίσης ότι ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει «γιατί πολύ απλά κέρδισε αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εκχωρήσει στο παρελθόν: “Μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα». «Εκεί που επί 27 χρόνια έξι Πρωθυπουργοί - Κων. Μητσοτάκης, Ανδ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς - έλεγαν όχι, εσείς είπατε ναι», συνέχισε ο κ. πρόεδρος της Ν.Δ. και τόνισε: «Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη διάσωση των συντάξεων. Με αυτό το εισιτήριο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην “Ιθάκη”».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.