ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διχασμένη η ΚΟ του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών

22:47 - 13 Δεκ 2018 | Πολιτική
Διχασμένη η ΚΟ του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Οι «συμπληγάδες» της Συμφωνίας των Πρεσπών, φαίνεται πως θα αφήσουν ελάχιστα κόμματα αλώβητα και το Ποτάμι, δεν μοιάζει να είναι ένα από αυτά.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το Ποτάμι, δεν πρόκειται να αποφασίσει την τελική του στάση για όταν η Συμφωνία φτάσει στην ελληνική βουλή.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι στιγμής το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στέκεται με θετική προδιάθεση απέναντι στην Συμφωνία, η στήριξή του όμως τίθεται υπό αίρεση, τόσο εξαιτίας της ρητορικής του πρωθυπουργού της πΓΔΜ όσο και από το τι θα λένε οι ίδιες οι τροπολογίες που θα ψηφιστούν στην πΓΔΜ.

Για τους 6 βουλευτές του Ποταμιού δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, τουλάχιστον αν ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα και την επομένη της ψήφισης ή μη της συμφωνίας κι αυτό καθώς τρεις από τους βουλευτές του, φαίνεται πως έχουν πάρει την απόφασή τους, ανεξάρτητα από την κομματική «γραμμή».

Έτσι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, φέρονται έτοιμοι να καταψηφίσουν την Συμφωνία, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης έχει δηλώσει ανοιχτά πως θα την στηρίξει ανεξάρτητα από τη θέση που θα πάρει το κόμμα του.

Αυτό σημαίνει ότι η όποια θέση θα πάρει η ΚΟ του Ποταμιού, θα αφορά μονάχα τον ίδιο τον επικεφαλής της και τους Γιώργο Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη, αμφότεροι αρχικά θετικοί απέναντι στην συμφωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:39 - 13 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.