ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η ευρωπαϊκή ηγεσία δεν έχει την απαιτούμενη τόλμη

16:43 - 14 Δεκ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Η ευρωπαϊκή ηγεσία δεν έχει την απαιτούμενη τόλμη
Ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ, η ευρωζώνη, το Brexit και ένα κοινό πλαίσιο ασύλου ήταν τα βασικά θέματα της ατζέντας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει, ωστόσο, με απογοήτευση πως αποφάσεις ελήφθησαν μόνο για το Brexit. Τα υπόλοιπα θέματα, λόγω διαφωνιών παραπέμπονται για μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου.

«Δυστυχώς σε όλα τα θέματα ουσιαστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία δεν έχει την τόλμη ή τη συνοχή προκειμένου να πάρει καίριες αποφάσεις στα ζητήματα που την απασχολούν», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Εκτίμησε επίσης ότι στα περισσότερα κρίσιμα ζητήματα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι αποφάσεις να μετατεθούν στις καλένδες ή μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Σημείωσε ότι για κάποιους είναι σκοπιμότητα. Για τις δυνάμεις που επενδύουν στη λογική της λιγότερης Ευρώπης. Θεωρούν ότι θα έχουν ενισχυμένες θέσεις μετά τις ευρωεκλογές. «Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί αυτοί που θέλουν ή λένε ότι αντιμάχονται τις ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις φαίνονται τόσο άτολμοι να πάρουν αποφάσεις». Όπως είπε με την στάση αυτή ρίχνουν νερό στο μύλο του ευρωσκεπτικισμού.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε την εφευρετικότητα να βρούμε πόρους χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας, ενδεχομένως επιβαρύνοντας τις συναλλαγές, ή τις μεγάλες επιχειρήσεις του διαδικτύου. Υπάρχει ατολμία καθώς προτείνεται η μείωση 10% όσον αφορά τις δαπάνες συνοχής και 15% για τις αγροτικές δαπάνες. Δεν μπορεί η πολιτική να ζητάει περισσότερα από τους αγρότες και να τους δίνει λιγότερα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 14 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.