ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δύο νέες προεκλογικές δεσμεύσεις και «κατηγορώ» στον Τσίπρα

21:45 - 14 Δεκ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δύο νέες προεκλογικές δεσμεύσεις και «κατηγορώ» στον Τσίπρα
Δύο νέες δεσμεύσεις της ΝΔ σχετικά με τον κατώτατο μισθό, αλλά και την ενίσχυση των νέων οικογενειών παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εναρκτήρια ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Ο Πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε τα βασικά μέρη του προγράμματος της ΝΔ, ενώ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον Αλέξη Τσίπρα για τις πολιτικές που εφαρμόζει, αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία επανέλαβε πως ο Πρωθυπουργός "αντάλλαξε" με τη μη περικοπή των συντάξεων. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές, λέγοντας "Φύγετε" στον ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνοντας πολλές φορές το σύνθημα του συνεδρία του ΝΔ "Ελλάδα, Μπορούμε".

"Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Φύγετε. Φύγετε γρήγορα", υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή της ομιλίας του, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή και την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό.

"Αυτό είναι το τελευταίο μας συνέδριο πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές.

"Είμαστε το ισχυρότερο κόμμα της χώρας", τόνισε και σημείωσε πως "Το σύνθημα του συνεδρίου μας "Ελλάδα, μπορούμε", είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Για τις εκλογές είπε πως "εκλογικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές". Κάλεσε δε τα στελέχη της ΝΔ να μη βιάζονται να ράψουν κοστούμια εξουσίας, καθώς όπως είπε αυτό που προέχει είναι η εκλογική μάχη και πρέπει όλοι να φοράμε "στολή εργασίας".

Κατηγορώ τον Τσίπρα

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμύ κατηγορώ στον Αλέξη Τσίπρα:

"Κατηγορώ τον κ.Τσίπρα ότι δίχασε τον λαό, ότι είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι για τη μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων με μία μείζονα εθνική υποχώρηση.

Η χρονική σύμπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την αλλαγή στάσης των εταίρων μας μιλάει από μόνη της. Η ΝΔ δεν θα κυρώσει ποτέ τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Καλώ όμως τους πολίτες να μην ταυτιστούν με τον «μαύρο» εθνικισμό. Να μην αμαυρωθεί ο γνήσιος πατριωτισμός. Να μιλήσει ο λαός με την ψήφο του αν θέλει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών".

Οικονομία: Με δύο νέες δεσμεύσεις

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα θέματα της οικονομίας σημειώνοντας πως πρώτη προτεραιότητα είναι "να φροντίσουμε για την ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης".

"Δουλειά μας είναι να υπηρετήσουμε την κοινωνία, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τους πιο αδύναμους. Να γεφυρώσουμε παλιά και νέα ρήγματα. Να κλείσουμε τις πληγές του διχασμού. Να εντοπίσουμε ανισότητες και αδικίες, και να τις θεραπεύσουμε, Τιμώ τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά ο πλούτος παράγεται από τον ιδιωτικό τομέα", είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα σημείωσε πως σε 11 λέξεις συμπυκνώνεται η στρατηγική της ΝΔ: "Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας".

Εξήγγειλε δε δύο νέες δεσμεύσεις: α) βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, β) αύξηση του κατώτατου μισθού με ποσοστό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας

Ακόμα, παρουσίασε ορισμένα βασικά σημεία του προγράμματος της ΝΔ:. Αυτά είναι:

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 30% εντός διετίας.

-Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα.

-Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%

-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους στο 15%, από 20%, εντός της τετραετίας.

-Καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, (από 13% και 24% σήμερα).

-Μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο (διαμονή και εστίαση) στο χαμηλό συντελεστή.

-Ειδική ρύθμιση 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

-Νέο αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε να σταματήσει η ομηρία 130.000 οικογενειών.

-Μείωση των λογαριασμών του ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά με τον περιορισμό των χρεώσεων που επιβάλλει το κράτος

-Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

-Αξιοπρεπείς συντάξεις με βιώσιμο ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό σύστημα τριών πυλώνων

-Αύξηση της δαπάνης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο €1 δισ. ετησίως, για την κάλυψη 800.000 συμπολιτών μας.

-Αύξηση του προϋπολογισμού για τα επιδόματα ανεργίας κατά €200 εκατ. και διπλασιασιασμός του αριθμού των δικαιούχων.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 21:59 - 14 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.