ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεϊμαράκης: Η πατρίδα χρειάζεται κυβέρνηση Μητσοτάκη

22:20 - 14 Δεκ 2018 | Πολιτική
Μεϊμαράκης: Η πατρίδα χρειάζεται κυβέρνηση Μητσοτάκη
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των μεγάλων ιστορικών επιλογών. Το κόμμα που δεν δέχεται περιχαρακώσεις, η παράταξη που απορρίπτει τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Απορρίπτει τα άκρα και τους λαϊκιστές», τόνισε ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, στα Σπάτα.

Όπως τόνισε ο κ. Μειμαράκης, στη Νέα Δημοκρατία «έχουμε αρχές και αξίες και είδατε ότι τα κόμματα ευκαιρίας χάθηκαν στην πορεία, αλλά και τα κόμματα που στηρίζονται σε πελατειακές σχέσεις πάνε από διψήφια σε μονοψήφια νούμερα».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, «η ΝΔ κρατιέται ψηλά: γιατί είμαστε εδώ, γιατί είμαστε παρόντες, γιατί δίνουμε τη μάχη για να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Όπως τόνισε ο τέως πρόεδρος της ΝΔ, το κύριο χαρακτηριστικό της Νέας Δημοκρατίας είναι οι «πολιτικές για την κοινωνία, όχι για την εξουσία, όπως κάνουν κάποιοι».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να τολμήσουν να προχωρήσουν ενωμένοι, καθώς η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται για «μια πολυσυλλεκτική πανστρατιά», όπου «όλοι είναι έτοιμοι να απαντήσουν θετικά στις προκλήσεις των καιρών».

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για ένα «χριστιανοδημοκρατικό ρεύμα που διακατέχει όλη την Ευρώπη και είναι συντριπτική πλειοψηφία».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των μεγάλων ιστορικών επιλογών. Το κόμμα που δεν δέχεται περιχαρακώσεις, η παράταξη που απορρίπτει τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Απορρίπτει τα άκρα και τους λαϊκιστές», τόνισε ο τέως πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η ΝΔ εκφράζει «ένα ευρύτατο κοινωνικό φάσμα και απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, χωρίς κανέναν αποκλεισμό».

«Ένα λαϊκό κόμμα που εκφράζει τις προσδοκίες και τα συμφέροντα όλου του ελληνικού λαού. Με ξεκάθαρες θέσεις για να προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη η οικονομία»

«Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ας μην είμασταν εμείς και ο ΠτΔ και θα σας έλεγα πού θα βρισκόταν η Ελλάδα», σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η ΝΔ υπήρξε πάντα δύναμη σταθερότητας, συνέπειας, ευθύνης. Απέναντι στους ακραίους, στον λαϊκισμό. Ακολουθούμε τον δρόμο του μέτρου, της σύνθεσης, της συνεννόησης».

«Η πατρίδα χρειάζεται κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, με υπερκομματική προοπτική. Χρειάζεται, δηλαδή, κυβέρνηση ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ήρθε ώρα να αφήσουμε πίσω μας τις ιδεοληψίες και τις αυταπάτες. Άμεσος στόχος μας η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Να βρούμε ξανά ρυθμούς ανάπτυξης, με τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας. Μια Ελλάδα που παράγει, εξάγει, προοδεύει. Μια Ελλάδα που δεν θα διώχνει τα παιδιά της», τόνισε ο τέως πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, «η ΝΔ είναι εδώ, είναι όρθια, δεν μας τελείωσαν. Θα προχωρήσουμε μπροστά, για να προσθέσουμε, όχι για να αφαιρέσουμε».

Ο κ. Μεϊμαράκης από το βήμα του Συνεδρίου κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ «λόγω των τελικών (εθνικών) εκλογών, η μάχη στις δημοτικές εκλογές να γίνει με ηπιότητα μεταξύ μας».

Όπως σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, «δεν έχει σημασία ποιος είναι δήμαρχος, ποιος φοράει το περιβραχιόνιο».

«Να μην δημιουργήσουμε τριβές και πληγές που θα πρέπει να κλείσουμε, πηγαίνοντας για τις εθνικές εκλογές. Ο αντίπαλος είναι έξω από εδώ και είναι και πονηρός», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Δεν είναι η ώρα για παράπονα, για εσωστρέφεια. Είναι η ώρα της μάχης. Πρέπει όλοι να μπορούμε να πούμε «ήμουν κι εγώ σε εκείνη τη μάχη που κερδίσαμε». Να μην σκεφτόμαστε τι έκανε το κόμμα για εμάς, αλλά τι θα κάνουμε εμείς για το κόμμα», κατέληξε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην ομιλία του κατά την έναρξη του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.