ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Βάζουμε τέλος στην παραχάραξη της Ιστορίας-Ανακοίνωσε υποψηφιότητα Νοτοπούλου

22:59 - 14 Δεκ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Βάζουμε τέλος στην παραχάραξη της Ιστορίας-Ανακοίνωσε υποψηφιότητα Νοτοπούλου
"Η Αριστερά δεν πουλά τη Μακεδονία, αλλά σώζει την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας", τόνισε από το Αλεξάνδρειο το βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Θεσσαλονίκη στέλνει μήνυμα Δημοκρατίας, επιτέθηκε στη ΝΔ για ψεύτικο πατριωτισμό και την κατηγόρησε πως βαδίζει χέρι - χέρι με τη Χρυσή Αυγή. Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε και την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για το δήμο της Θεσσαλονίκης.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού ξεκίνησε με ένα απρόοπτο, όταν ένας διαδηλωτής φώναξε "Μακεδονία ξακουστή". Μερίδα του κοινού αποδοκίμασε το συγκεκριμένο άτομο, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί την απόδειξη ότι η Αριστερά δεν αποκλείει την άποψη κανενός.

"Εδώ μπορούν να έρθουν πολίτες με διαφορετική άποψη. Γιατί γνωρίζουν ότι εδώ μπορούν, γνωρίζουν ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της Δημοκρατίας".

Άλλωστε και στην αρχή της ομιλίας του είχε σημειώσει πως η παρουσία του κόσμου στη συγκέντρωση στέλνει μήνυμα Δημοκρατίας, ενάντια στην πατριδοκαπηλία. Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε με νόημα ότι «δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους».

Και συμπλήρωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν τη χώρα, να ντύνονται με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι - χέρι με τους ναζί της Χρυσής Αυγής»

Τσίπρας: Απελευθερώσαμε τη χώρα από τα μνημόνια

Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε πως η κυβέρνησή του πέτυχε εκεί που απέτυχαν όλες οι προηγούμενες και κατάφερε να βγάλει από τη χώρα τη θηλιά των μνημονίων.

Έκανε έναν απολογισμό της θητείας του και απαρίθμησε τα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνίας, που όπως είπε έχουν ήδη αρχίσει να ψηφίζονται στη Βουλή και να εφαρμόζονται. Κατηγόρησε δε τους πολιτικούς του αντιπάλους, λέγοντας πως «έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και εμείς την απελευθερώσαμε. Προστατεύσαμε τους πιο αδύναμους, μοιράσαμε πιο δίκαια τα βάρη και επαναφέραμε τη δικαιοσύνη. Καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων. Εμείς την ανακτήσαμε. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ουραγό των διεθνών εξελίξεων. Εμείς την αναδεικνύουμε σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο»

«Η Αριστερά σώζει την κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας»

Υπερασπιζόμενος τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως "η Αριστερά δεν πουλά τη Μακεδονία, αλλά σώζει την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας".

 «Για 25 ολόκληρα χρόνια, οι εθνικισμοί και στις δύο πλευρές των συνόρων, δυναμίτιζαν κάθε προσπάθεια επίλυσης» τόνισε, ενώ υπενθύμισε με νόημα ότι «διάφοροι πατριδοκάπηλοι και κήρυκες του μίσους έχτισαν πολιτικές καριέρες».

«Εμείς ήρθαμε να δώσουμε λύση προς όφελος της Ελλάδας, της Μακεδονίας μας, προς όφελος των Βαλκανίων, προς όφελος της ειρήνης, της συνεργασίας και της συν-ανάπτυξης στην περιοχή μας» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Η συμφωνία των Πρεσπών, βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, τη προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα τη παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, με τρόπο σαφή και καθαρό ο οποίος από εδώ και στο εξής θα αποτυπώνεται και στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδήγησε στο να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γειτονική μας χώρα, με τη σημερινή συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως δημοκρατία της Μακεδονίας».

Επισήμανε ότι «δεν πουλάει, η Αριστερά τη Μακεδονία. Σώζει η Αριστερά τη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό κάνει η Αριστερά με τη Συμφωνία των Πρεσπών». «Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν σε κανέναν έμπορο της πατρίδας, να κουνάει το δάχτυλο στη παράταξη της Αριστεράς. Αρκετά με τους κερδοσκόπους του μίσους».

Τι είναι πατριωτισμός

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως η αντιπολίτευση αλλοιώνει την έννοια του πατριωτισμού, σημειώνοντας πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνη και προς το συμφέρον της Ελλάδας:

"Αγαπάμε την Ελλάδα με την έννοια ότι είναι για το συμφέρον μας η συνεργασία με το γείτονα. Έχουμε αυτοπεποίθηση για τη χώρα μας και δεν είμαστε φοβικοί. Δεν ανοίξαμε εμείς το ονοματολογικό. Είναι ανοιχτό εδώ και δεκαετίες. Εμείς είχαμε το θάρρος να προχωρήσουμε. Και με μόνο οδηγό τον πατριωτισμό.

Πατριωτισμός είναι να μη σωπαίνεις, απέναντι στο τέρας του φασισμού. Να σηκώνεις ανάστημα απέναντι σε αυτούς που ντροπιάζουν τη σημαία, κρατώντας τη με χέρια βουτηγμένα στο αίμα αθώων και αδυνάμων. Πατριωτισμός είναι να γνωρίζεις και να τιμάς την ιστορία αυτών που έπεσαν με τη σημαία στο χέρι. Τη γαλανόλευκη που ανέμιζε στα χωριά και τις πόλεις της Ελεύθερης Ελλάδας του ΕΑΜ, που έδιωξε τον κατακτητή. Πριν τον εμφύλιο.

Πατριωτισμός είναι να είσαι Θεσσαλονικιός και να απαντάς στους φασίστες που σκορπίζουν το μίσος και το διχασμό στην πόλη", είπε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμα πως "εθνικόφρονες δήλωσαν κι αυτοί που πρόδωσαν την Κύπρο. Αυτοί και οι απόγονοί τους φωνάζουν το σύνθημα «Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία». Γιατί εχθρός τους δεν είναι η Αριστερά, αλλά η Δημοκρατία. Αποτελεί χρέος μας να βάλλουμε φραγμό στην ανάδυση της ακροδεξιάς και του φασισμού", υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για το δήμο της Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως ήρθε η ώρα η νέα γενιά να πάρει τα ηνία της πόλης.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 23:07 - 14 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.