ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρομοκρατικό χτύπημα κατά του ΣΚΑΪ

09:40 - 17 Δεκ 2018 | Πολιτική
Τρομοκρατικό χτύπημα κατά του ΣΚΑΪ
Τρομοκρατικό χτύπημα μεγάλης έντασης σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί σε σημείο λίγα μέτρα από το κτίριο εξερράγη λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, προκαλώντας ζημιές έως και τον πέμπτο όροφο του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον τ/σ ΑΝΤΕΝΝΑ, από φεναρό αριθμό, προφανώς καρτοκινητό.

Το κτίριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής εκκενώθηκε εγκαίρως και δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές. Παραμένει κενό και εξετάζεται από την αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ. Από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.

Στοιχεία από το σημείο της έκρηξης, υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή συγκεντρώνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών.

Οι έρευνες των αρχών έχουν στραφεί επίσης σε ένα καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στα Πετράλωνα για να διαπιστωθεί αν τυχόν πρόκειται για όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν. Το αυτοκίνητο, μάρκας Opel, ασημί χρώματος, βρέθηκε περίπου 15 λεπτά μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα του αγνώστου (γύρω στις 2 τα ξημερώματα) για την τοποθέτηση της βόμβας. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το όχημα έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας που ανήκει σε άλλο όχημα. Το Ι.Χ. ερευνάται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ ούτε η ΕΛΑΣ «δείχνει» κάποια οργάνωση. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί, ανάλογα χτυπήματα με παρόμοιας ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν γίνει από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», χωρίς όμως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να την ενοχοποιεί για το συγκεκριμένο χτύπημα.

Οι έρευνες στο σημείο της επίθεσης θα διαρκέσουν αρκετές ώρες, ενώ παραμένει κλειστή η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού».

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης δήλωσε: «Είναι απερίφραστη και αυτονόητη η καταδίκη του γεγονότος. Η Δημοκρατία έχει πάντοτε τον τρόπο να αποτρέπει την εισβολή του φόβου και του τρόμου στο πεδίο και την εξίσωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, όπως οι εμπνευστές τους θα ήθελαν».

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης ανέφερε: «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται . Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη . Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης . Είμαστε στο πλευρό τους!».

Από το Ποτάμι εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης  είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής».

Βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, καταδικάζοντάς την απερίφραστα.

«Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

sk03

sk08

skai1

skai2

Τελευταία τροποποίηση στις 14:46 - 17 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.