ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Πρόχειρος και μη ρεαλιστικός ο νέος προϋπολογισμός

13:44 - 17 Δεκ 2018 | Πολιτική
Κικίλιας: Πρόχειρος και μη ρεαλιστικός ο νέος προϋπολογισμός
«Πρόχειρο και μη ρεαλιστικό» χαρακτήρισε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

Όπως είπε στη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός φέρνει περικοπές συντάξεων και μέτρα ύψους 10 δισ. «Τους παίρνετε 10 δισ. ευρώ για να τους δώσετε ένα δισ. ευρώ. Είναι εμφανές και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή ότι έγινε δουλειά στο άρπα κόλα, για να βάλουμε νούμερα σε μια κόλλα χαρτί, δήθεν για να παρουσιάσουμε ένα θεωρητικό αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για τα κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επισημαίνοντας ότι δεν επαρκούν τα ποσά αυτά για να διασφαλίσουν την επιχειρησιακή ικανότητα της χώρας.

Ακόμη, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι μετέτρεψε σε κοινωνικό επίδομα την απόφαση του ΣτΕ για τους εν ενεργεία και απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ την επέκρινε για το γεγονός ότι «εγκαταλείφθηκε το πρόγραμμα διάσωσης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά».

«Είναι ένας προϋπολογισμός φτιαγμένος στα μέτρα σας, που είναι πιο κάτω από τις προσδοκίες της χώρας. Δεν έχετε το πολιτικό θάρρος να έρθετε με προοδευτικές ρηξικέλευθες προτάσεις, που θα δίνουνε ανάσα στους Έλληνες» κατέληξε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ..

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.