ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων και των εθνικών υποχωρήσεων

20:59 - 18 Δεκ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων και των εθνικών υποχωρήσεων
Σε έντονο ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με προσωπικές επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως η ΝΔ δεν καταψηφίζει απλώς τον προϋπολογισμό, αλλά συνολικά την κυβέρνηση, ζητώντας για μία ακόμη φορά εκλογές.

"Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, της αλαζονείας, του κυνισμού, των φόρων, της βαριάς και μακροχρόνιας λιτότητας, των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων, των σκανδάλων και της διαπλοκής. Καταψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για ό,τι συμβολίζουν, τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την αλαζονεία, την ανικανότητα, την πολιτική χωρίς αρχές", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

"Τους καταψηφίζουμε όχι μόνο εμείς, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Στις εκλογές που έρχονται θα κλείσει ο κύκλος της χειρότερης κυβέρνησης μετά τη μεταπολίτευση".

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως στοχοποιεί τα ΜΜΕ: "Στοχοποιείται έντυπα και σταθμούς εκδότες και δημοσιογράφους με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ στην μεταπολίτευση. Εχετε στοχοποιήσει πρόσωπα και έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις Η τρομοκρατία μπορεί να οργανώνετε σε κάποιες γιάφκες γεννιέται όμως στα λόγια διχασμού και ακραίου μίσους.

Η τρομοκρατία θρέφετε στην κοινωνία και ένα τμήμα της έχει αποκτήσει αίσθημα ανοχής και φέρετε προσωπική ευθύνη κ Τσίπρα. Δεν χρειάζεται να μιλήσω για καθεστώς ανομίας που έχετε εγκαταστήσει στην κοινωνία πολλές φορες με την δική σας ενθάρρυνση. Σας είχα προειδοποιήσει ότι οι καταλήψεις γίνονται ευκολα ρόπαλα και μολότοφ γα να μετατραπούν σε καλάζνικοφ. Όταν δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας τότε εισπράττονται και τα αποτελέσματά της", τόνισε.

Επιστρέφοντας στα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση, αλλά η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές ήταν καταστροφική. Ο Πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε ιδιαίτερα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, επαναλαμβάνοντας πως στοίχισε 100 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ακόμα πως και στα χρόνια που μεσολάβησαν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ανατρέψει το κλίμα και συμπέρανε πως ο φετινός προϋπολογισμός είναι «καθρέπτης της αποτυχίας του κ. Τσίπρα».

«Ο τελευταίος προϋπολογισμός του κ. Τσίπρα είναι ο απολογισμός του μακροβιότερου μνημονιακού πρωθυπουργού», σημείωσε και ανέφερε πως «η κρίση θα είχε τελειώσει εδώ και μια 4ετία αν δεν είχατε έρθει στην εξουσία».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.