ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

154 «ναι» στον προϋπολογισμό-Υπερψήφισε ο Σαρίδης-Η μάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη

23:54 - 18 Δεκ 2018 | Πολιτική
154 «ναι» στον προϋπολογισμό-Υπερψήφισε ο Σαρίδης-Η μάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη
Πέρασε με 154 "ναι" στην Ολομέλεια της Βουλής ο Προϋπολογισμός του 2019, που κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στην ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 297 βουλευτές. Οι 154 ψήφισαν "ναι", ενώ τα "όχι" ήταν 143. Η κυβέρνηση εκτός από τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, "κέρδισε" και την ψήφο του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη. Αναμενόμενη φυσικά και η θετική ψήφος της Κατερίνας Παπακώστα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί το "μίνι-αντάρτικο" του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, εκφράζοντας ωστόσο τη διαφωνία του στο άρθρο που εξαιρεί από τον έλεγχο της Βουλής τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων, πλην αυτών του ΥΠΕΞ.

Της ψηφορορίας προηγήθηκε έντονη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, που κορυφώθηκε ασφαλώς με τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που για ακόμη μία φορά αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις.

Ασφαλώς, δεν περιοριστηκαν μόνο στα ζήτημα της οικονομίας, αλλά αναφέρθηκαν τόσο στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και στην τρομοκρατία με αφορμή το χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης και η ένταση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Βούτση.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 00:11 - 19 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.