ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βγαίνουν ξανά τα…κομπιουτεράκια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ελέω Θεοχάρη

08:57 - 19 Δεκ 2018 | Πολιτική
Βγαίνουν ξανά τα…κομπιουτεράκια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ελέω Θεοχάρη
Η προσχώρηση του Χάρη Θεοχάρη στη ΝΔ αλλάζει τα δεδομένα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από αυτή την εξέλιξη και βγάζει ξανά τα… κομπιουτεράκια για να μετρήσει τα «κουκιά» ώστε να δει αν η Συμφωνία περνάει από την ελληνική Βουλή ή όχι.

Ο Χάρης Θεοχάρης, όλο το προηγούμενο διάστημα είχε ένα έντονο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αφήσει να εννοηθεί πως θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως ενδεχομένως να στήριζε την κυβέρνηση σε περίπτωση που η ΝΔ κατέθετε πρόταση μομφής εναντίον της.

Από την Τρίτη, όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, καθώς ο κ. Θεοχάρης από ανεξάρτητος βουλευτής που ήταν, αποφάσισε να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Και το έκανε δηλώνοντας πως οι απόψεις του ταυτίζονται με αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μείον μία ψήφος λοιπόν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και η αγωνία επιστρέφει στην κυβέρνηση για τους 151.

Πρακτικά, έχουμε και λέμε: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι 145 και αναμένεται όλοι να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία. Σε αυτούς θα προστεθεί, εκτός απροόπτου, και η Κατερίνα Παπακώστα. Επίσης, σίγουρη θεωρείται και η ψήφος του Θανάση Παπαχριστόπουλου των ΑΝΕΛ.

Σύνολο 147. Για τους 151 χρειάζονται ακόμη τέσσερις ψήφοι, οι οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν από το Ποτάμι, αλλά το τελευταίο διάστημα ο Σταύρος Θεοδωράκης «τα μασάει».

Αμυράς και Ψαριανός έχουν δηλώσει πως δεν ψηφίζουν, ωστόσο, υπάρχουν τέσσερις εν δυνάμει ψήφοι από το Ποτάμι. Αυτές του Σταύρου Θεοδωράκη, του Σπύρου Δανέλλη, του Σπύρου Λυκούδη και του Γιώργου Μαυρωτά.

Στην… εφεδρεία υπάρχει ακόμη η Έλενα Κουντουρά που δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, αλλά ενδεχομένως να ψηφίσει.

Τέλος, η κυβέρνηση βολιδοσκοπεί και τον κ. Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων, που υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, αλλά σε πρώτη φάση δηλώνει πως δεν θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, οι άνθρωποι αλλάζουν...

Ξεκάθαρα πάντως η κατάσταση είναι οριακή. Η προσχώρηση Θεοχάρη στη ΝΔ δεν είναι καταστροφική για την κυβέρνηση, ωστόσο, τεντώνει ακόμη περισσότερο το ήδη τεντωμένο σχοινί πάνω στο οποίο ισορροπεί.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.