ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε... νέα Ίμια

20:05 - 19 Δεκ 2018 | Πολιτική
Μήνυμα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε... νέα Ίμια
Η αμφισβήτηση από τη μεριά της Τουρκίας σχετικά με το καθεστώς στις βραχονησίδες στο Αιγαίο, αλλά και η προκλητική παραβατικότητα της Άγκυρας, προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς που έστειλε ηχηρά μηνύματα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το στρατιωτικό ρεπορτάζ ήταν ξεκάθαρος πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί "νέα Ίμια".

«Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή, που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση», τόνισε ο αρχηγός.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους, ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

Ξεκαθάρισε βέβαια ότι πρώτο μέλημα της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Πάνος Καμμένος λέγοντας πως «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα, θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.