ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυδάκης: Πολλαπλής σημασίας το έργο διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής

23:56 - 19 Δεκ 2018 | Πολιτική
Ξυδάκης: Πολλαπλής σημασίας το έργο διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής
«H αριστερά επιχειρεί μέσα στην δυσκολότατη πορεία ανόρθωσης και εξόδου από τη μνημονιακή υπαγωγή να προχωρήσει ένα πρόγραμμα ορθολογικού αστικού εκσυγχρονισμού το οποίο επί πολλά έτη ή είχε μείνει πίσω ή δεν υπήρχε καν στους σχεδιασμούς ή καρκινοβατούσε. Παραδείγματα αυτού αποτελούν οι δασικοί χάρτες ή η επίσπευση του περίφημου κτηματολογίου, η χωροθέτηση βιομηχανικών πάρκων, στοιχεία τα οποία άνευ αυτών δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγικός ιστός και παραγωγική ανασυγκρότηση» Αυτό τόνισε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης στη συζήτηση Σ/Ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε αυτή την κατεύθυνση ιδιαίτερα σημαντική είναι η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με τον ηπειρωτικό κορμό, ανέφερε ο κ. Ξυδάκης και προσέθεσε: «Δεν ξέρω ποιοι τσακωνόντουσαν τα περασμένα χρόνια για τις προδιαγραφές των καλωδίων και για το ποιος θα πάρει τη δουλειά. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή συνδέθηκαν οι Κυκλάδες και εντάσσεται στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το τεράστιο έργο της διασύνδεσης της Αττικής με την Κρήτη. Αυτά είναι παραγωγική ανασυγκρότηση. Αυτά είναι όραμα για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, μετά τη χρεοκοπία για μία Ελλάδα που θα παράγει πλούτο, αισιοδοξία και εθνική αυτοπεποίθηση.

Και αποδεικνύεται ότι η υβριζόμενη κυβέρνηση από την ακροδεξιά υστερία που διακατέχει πλέον τη συντηρητική παράταξη, είναι μία κυβέρνηση η οποία προχωρά με ρεαλισμό, διευθετεί δύσκολα ζητήματα, έχει γνώση της πραγματικότητας, έχει διαρκώς το αυτί της στραμμένο στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.