ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαναλήφθηκε το χριστουγεννιάτικο... έθιμο της Βουλής: Βροχή οι τροπολογίες!

18:54 - 20 Δεκ 2018 | Πολιτική
Επαναλήφθηκε το χριστουγεννιάτικο... έθιμο της Βουλής: Βροχή οι τροπολογίες!
Το χριστουγεννιάτικο... έθιμο με την κατάθεση βροχής τροπολογιών πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές επαναλήφθηκε ακόμη μία χρονιά, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα.

Ο αριθμός των τροπολογιών ανήλθε συνολικά στις 22, με κάποιες μάλιστα να είναι ιδιαίτερα ογκώδεις και να μοιάζουν με νομοσχέδια.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «μίνι νομοσχέδιο» του υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει μια σειρά από ζητήματα όπως ο επανακαθορισμός του ΦΠΑ στα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, η φορολογία μεταβίβασης αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης και ο προσδιορισμός αξίας ακινήτων που μεταβιβάζονται με αντάλλαγμα ή αιτία θανάτου, δωρεάς ή προίκας.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης είναι σφοδρή καθώς το ΚΚΕ και το Ποτάμι αποχώρησαν ενώ υπο την απειλή αποχώρησης και των άλλων κομμάτων το προεδρείο του κοινοβουλίου σε συνεννόηση με την κυβέρνηση αποφάσισε να επιμηκύνει τον χρόνο συζήτησης ώστε να υπάρξει νέα συνεδρίαση αύριο όπου θα συζητηθούν μόνο οι τροπολογίες.

ΝΔ: Απαράδεκτη η διαδικασία - ΔΗΣΥ: αποχωρούμε

«Είναι απαράδεκτο. Έχετε μετατρέψει σε πλυντήριο εξυπηρετήσεων και νομιμοποίησης δαπανών. Δεν το ανεχόμαστε. Αποσύρετε τις τροπολογίες» ανέφερε ο κ. Μιλτιάδης Βαριτσιώτης ενώ και ο κ. Νότης Μηταράκης εξήγησε ότι η πρακτική της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

«Ή τις αποσύρουν ή αποχωρούμε. Είναι δόλια πρακτική» ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ενώ ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός έδειξε ότι ο όγκος πέντε μόνο τροπολογιών ξεπερνά αυτόν που έχουν συνολικά τα τρία μνημόνια που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια.

«Υπάρχει λόγος για τα παράπονα. Δεν το αρνούμαι. Ήταν ο προϋπολογισμός που μας πήρε περισσότερες μέρες. Θα δείτε ότι στην πλειοψηφία των τροπολογιών, τουλάχιστον αυτή του ΥΠΟΙΚ τα θέματα που λύνονται είναι ημερομηνίες που λήγουν. Δεν έχουν ουσία. Στην αντιπαράθεση για την διαδικασία δέχομαι την κριτική ότι αργήσαμε. Δεν δέχομαι ότι δεν έχουν ξαναγίνει. Παλιά ήταν για την εξυπηρέτηση των πελατών σας σήμερα δεν είναι», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπερασπιζόμενος τη διαδικασία.

Με παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε ότι το κοινοβούλιο δεν είναι σχολείο ωστόσο ως «γυμνασιάρχης» προειδοποίησε τους βουλευτές που διαμαρτύρονται πως θα τους βάλει να «εργαστούν» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.