ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος για ελληνοτουρκικά: Δεν χρειάζονται ρητορικές εξάρσεις

18:30 - 21 Δεκ 2018 | Πολιτική
Κατρούγκαλος για ελληνοτουρκικά: Δεν χρειάζονται ρητορικές εξάρσεις
Λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του υπουργού Άμυνας, που ανέβασαν τους τόνους της κόντρας με την Τουρκία, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζητά να πέσουν οι τόνοι.

Μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε πως επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ότι επειδή τα εθνικά μας δίκαια είναι αγκυροβολημένα στη διεθνή νομιμότητα, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να επενδύει σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής και πολεμικής. «Η άλλη πλευρά είναι που χρειάζεται τις ρητορικές εξάρσεις και τις κενές προκλήσεις» υποστήριξε, καθώς έχει μία πολιτική αναθεωρητισμού απέναντι στο διεθνές δίκαιο.

Σε ερώτηση εάν η δήλωση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έχει τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «έχουμε απόλυτη ταύτιση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ» και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να οξύνει την πολιτική ρητορική, αλλά από την άλλη πλευρά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε ένα σαφές σήμα για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έπρεπε να κάνει.

Παράλληλα, τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υπάρχει ένα κλίμα εθνικής ομοψυχίας για τα κρίσιμα εθνικά μας ζητήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:32 - 21 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.