ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μαλέλης... ταράζει τα νερά:Φλερτ με ΣΥΡΙΖΑ, όλεθρος η ΝΔ!

13:48 - 28 Δεκ 2018 | Πολιτική
Ο Μαλέλης... ταράζει τα νερά:Φλερτ με ΣΥΡΙΖΑ, όλεθρος η ΝΔ!
Δηλώσεις που προκάλεσαν έκπληξη, αλλά και αντιδράσεις έκανε την παρασκευή ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος μεταξύ άλλων απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, τονίζοντας πως το κόμμα κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Σταμάτης Μαλέλης άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν απέκλεισε και το σενάριο δεύτερων εκλογών με απλή αναλογική.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Νews 24/7 ο κ. Μαλέλης δήλωσε συγκεκριμένα ότι το ΚΙΝΑΛ δεν φοβάται τις δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική και ότι σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα συνεργαστεί «με μία κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο»! Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ευθαρσώς πως «και βέβαια δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ», γιατί «εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση».

«Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία», πρόσθεσε, κινούμενος σε διαφορετική γραμμή από αυτή που πρόσφατα έχει υιοθετήσει η πρόεδρος του κόμματος.

Κατά τον ίδιο, ο πήχυς για το κόμμα του στην εθνική εκλογική αναμέτρηση είναι τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό. «Ενα 6%-7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει», παρατήρησε με νόημα ο κ. Μαλέλης και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ προβληματίστηκαν από τις δηλώσεις Μαλέλη και αναζητούν να μάθουν αν πρόκειται για κομματική γραμμή που εκφράζει και τη Φώφη Γεννηματά ή αν ο Γραμματέας Επικοινωνίας πήρε την πρωτοβουλία από μόνος του να ταράξει τα νέρα.

Τι σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης

Πάντως, με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σημείωσε ότι «ο δικός μας αγώνας είναι να ανατρέψουμε το σκηνικό του διχαστικού διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που θα οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε νέα αδιέξοδα» προσθέτοντας ότι «η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν χωράει στα δήθεν μέτωπα που επιχειρούν να την εντάξουν. Ούτε σε μέτωπα δήθεν προοδευτικά με το ΣΥΡΙΖΑ που τίποτα προοδευτικό δεν έχει να επιδείξει ούτε ως αντιπολίτευση , ούτε ως κυβέρνηση αλλά ούτε και σε μέτωπα δήθεν συστημικής κανονικότητας με τη ΝΔ που κάθε μέρα και περισσότερο επιβεβαιώνει πόσο βαθιά συντηρητική παραμένει».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 28 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.