ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξενογιαννακοπούλου: 9.030 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ

22:35 - 04 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ξενογιαννακοπούλου: 9.030 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ
Τις 9.030 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στο 2019 ανακοίνωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Οι προσλήψεις τη νέα χρονιά θα ανέλθουν τελικά στις 9.030, καθώς μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων από τις υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχος είναι ο αριθμός όσων αποχώρησαν από τη δημόσια διοίκηση το 2018. Στον αριθμό αυτό δεν συνυπολογίζονται οι 3.200 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι 4.500 θέσεις στην Ειδική Αγωγή, καθώς αυτές πραγματοποιούνται χάρη στα δημοσιονομικά περιθώρια που κατοχύρωσε η χώρα», δήλωσε ο Υπουργός.

 

Δεν αποτελούν προεκλογικές τακτοποιήσεις

 

Βάσει του κανόνα 1 προς 1, «οι προσλήψεις αυτές είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, γίνεται μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση» και συνέχισε ότι «όλες οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της δημόσιας διοίκησης».

 

Οι τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα ξεκαθάρισε ότι θα είναι η Υγεία, η Παιδεία και γενικά το Κράτος – Δικαίου.

 

Η ίδια κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ενώ η χώρα κατόρθωσε να βγει από τα μνημόνια, «επιχειρεί να μας γυρίσει με το πρόγραμμά της στην πιο αυστηρή μνημονιακή περίοδο». Δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι αν εφαρμοζόταν ο κανόνας 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έπρεπε να περιοριστούν οι προσλήψεις στις 1.800, όσες περίπου είναι οι βασικές ανάγκες των παραγωγικών σχολών του Στρατού, της Αστυνομίας και του Διπλωματικού Σώματος, με αποτέλεσμα να μην προσληφθούν γιατροί, εκπαιδευτικοί κ.λπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.