ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καμμένος... ανοίγει την πόρτα- Απλό διαζύγιο ή εκλογές;

11:55 - 06 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ο Καμμένος... ανοίγει την πόρτα- Απλό διαζύγιο ή εκλογές;
Την αποχώρησή του από την κυβέρνηση μοιάζει να έχει αρχίσει να μεθοδεύει ο Πάνος Καμμένος, που προανήγγειλε ανένδοτο για το Σκοπιανό μέσω twitter και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ για την Τετάρτη.

Υπενθυμίζουμε πως ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη ανακοινώσει πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόλις έρθει προς ψήφιση στην Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά η νέα του αντίδραση μοιάζει κάπως... υπερβολική και δημιουργεί ερωτηματικά ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου περιλαμβάνει έξοδο των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί με ψήφο ανοχής. Στο Μαξίμου, όμως, φοβούνται πως ο κ. Καμμένος που μιλά για ανένδοτο μπορεί να αλλάξει στάση και για να σώσει την πολιτική του υπόσταση, ενδεχομένως να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ.

Όλα τα παραπάνω ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο υπουργός Άμυνας... απασφάλισε μεσω Twitter, επιτέθηκε στον Νίκο Κοτζιά και ανακοίνωσε πως ξεκινά "ανένδοτο":

"Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος :
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.
Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ".

Αμέσως μετά ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε την ΚΟ των ΑΝΕΛ και την Εκτελεστική Επιτροπή για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα ανοίξει η τελική συζήτηση στη βουλή των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από το Μαξίμου δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον Πάνο Καμμένο και πιστεύουν πως θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Ότι δηλαδή θα αποχωρήσει, αλλά δεν θα συνδράμει ώστε να πέσει η κυβέρνηση. Σχολιάζουν λοιπόν πως η κυβέρνηση προχωρά κανονικά το σχεδιασμό της, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουν και δεύτερες σκέψεις, πως δηλαδή ο Πάνος Καμμένος ενδεχομένως να παίξει το τελευταίο του χαρτί για την πολιτική του επιβίωση, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές.

Σκέφτονται, παράλληλα όμως, ότι και εντός των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος δεν θα βρει πολλούς συμμάχους για να ρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. Οπότε θεωρούν πως δεν θα συμβεί κάποιο "ατύχημα".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 06 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.