ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσίπρας απάντησε με Μπρεχτ στον Ερντογάν

15:14 - 06 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ο Τσίπρας απάντησε με Μπρεχτ στον Ερντογάν
Με μία ρήση του Μπέρτολτ Μπρεχτ απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε πολιτική εκδήλωση στη Σμύρνη απήγγειλε στίχους ενός τουρκικού τραγουδιού, που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "θα πετάξουμε τους Έλληνες στη θάλασσα".

«Εγώ δεν θα μιλήσω με λόγια πολεμικά, θα μιλήσω με τα λόγια ενός συγγραφέα και θα στείλω το μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος πολύ. Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει. Μόνο που έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται», υπογράμμισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Εμείς είμαστε σκεπτόμενοι, αλλά έχουμε τη σιγουριά των ενόπλων δυνάμεων επειδή ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ειρήνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας, που βρέθηκε στη Σαμοθράκη για τα Θεοφάνεια είπε ακόμα πως «ξημερώνει μία σπουδαία χρονιά. Το 2019 θα είναι το έτος που η Ελλάδα θα πάει μπροστά με οδηγούς τους Έλληνες πολίτες, αυτούς που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα και με εφόδια την εμπειρία μας, τη δημιουργικότητα, το πείσμα μας θα προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω τις μαύρες μνήμες των προηγούμενων χρόνων. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω γιατί ο λαός που άντεξε κρατά το μέλλον σφιχτά στα χέρια του».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.