ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε Καμμένο: Δεν θα δειλιάσω, μπροστά στο ρίσκο

17:24 - 06 Ιαν 2019 | Πολιτική
Τσίπρας σε Καμμένο: Δεν θα δειλιάσω, μπροστά στο ρίσκο
Από τη Σαμοθράκη όπου βρίσκεται για τα Θεοφάνεια, ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα πράξει ό,τι θεωρεί ωφέλιμο για τη χώρα και πως δεν πρόκειται να δειλιάσει. Η δήλωσή του αυτή ερμηνεύεται ως έμμεση απάντηση στις... απειλές του Πάνου Καμμένου, ο οποίος τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται έτοιμος να τραβήξει το σχοινί.

Ο υπουργός Άμυνας, που έχει ήδη πει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόλις έρθει στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δείχνει τώρα διάθεση ακόμα και να ρίξει την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για "ανένδοτο" αγώνα.

Ο πρωθυπουργός- χωρίς να κάνει ευθεία, ονομαστική αναφορά στον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ - έστειλε ηχηρό μήνυμα πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην κύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ:

«Μπροστά σ εαυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται -ούτε το έκανα τα τρεισήμισι αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός- να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο» τόνισε με νόημα και πρόσθεσε: «Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».

Θυμίζουμε πως ο Πάνος Καμμένος τις τελευταίες ώρες μοιάζει να έχει αρχίσει να μεθοδεύει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση. Μόνο που αρχικά είχε συμφωνήσει να το κάνει χωρίς να ρίξει την κυβέρνηση. Τώρα, με τα αινιγματικά tweets του, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να στηρίξει πρόταση μομφής από τη μεριά της ΝΔ, προκειμένου να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Από το Μαξίμου δηλώνουν, πάντως, ότι εμπιστεύονται τον Πάνο Καμμένο και πιστεύουν πως θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Ότι δηλαδή θα αποχωρήσει, αλλά δεν θα συνδράμει ώστε να πέσει η κυβέρνηση. Σχολιάζουν λοιπόν πως η κυβέρνηση προχωρά κανονικά το σχεδιασμό της, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουν και δεύτερες σκέψεις, πως δηλαδή ο Πάνος Καμμένος ενδεχομένως να παίξει το τελευταίο του χαρτί για την πολιτική του επιβίωση, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές.

Συνεδριάσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τις αντιδράσεις του κυβερνητικού εταίρου, θα συζητήσουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που συνεδριάζουν τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου στις 12:00 στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Επίσης, με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.