ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε 151 βουλευτές για κάθε ψηφοφορία-Προκαλεί τη ΝΔ

17:31 - 07 Ιαν 2019 | Πολιτική
ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε 151 βουλευτές για κάθε ψηφοφορία-Προκαλεί τη ΝΔ
Σε γραμμή Μαξίμου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως η κυβέρνηση, παρά τις... αναταράξεις, μπορεί να βρει στήριξη από 151 βουλευτές σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία και προκαλεί τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως έστω και με διαφορετική σύνθεση, η κυβέρνηση έχει 151 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι) για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ακόμη 151 (ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι εκ των ΑΝΕΛ, ανεξάρτητοι και Δανέλλης) για να μην πέσει σε περίπτωση πρόταση μομφής.

Συνεπώς, διαμηνύουν στη ΝΔ που ζητά από την κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ή να πάει σε εκλογές, ότι δεν συντρέχει λόγος για να πράξουν κάτι τέτοιο και την... προκαλούν εφόσον επιθυμεί "να δοκιμάσει την τύχη της", καταθέτοντας πρόταση μομφής.  Λίγο νωρίτερα, ακριβώς την ίδια αντίδραση είχε θυμίζουμε και το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζουν ακόμα ότι η θετική ψήφος σε επιμέρους νομοσχέδια και, κυρίως, στην Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα μεταφρασθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ και, κυρίως, του Πάνου Καμμένου, οι κομματικές πηγές ανέφεραν ότι τελούν εν αναμονή των αποφάσεών τους.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.