ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουρλέτης: Υπάρχει η δυνατότητα νέου σχήματος κυβερνητικού συνασπισμού

14:15 - 08 Ιαν 2019 | Πολιτική
Σκουρλέτης: Υπάρχει η δυνατότητα νέου σχήματος κυβερνητικού συνασπισμού
Το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί νέο σχήμα κυβερνητικού συνασπισμού, στην περίπτωση ρήξης με τους ΑΝΕΛ, άφησε ανοικτό ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA.
Επiσήμανε, επίσης, πως υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία τόσο για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και για την συνέχιση της λειτουργίας της κυβέρνησης.
Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ας αφήσουμε τα πράγματα να κινηθούν με τον τρόπο που προβλέπεται, να μην πιέζουμε καταστάσεις γιατί αυτό το οποίο προέχει, πέρα από την ενδοκυβερνητική διαφωνία για την Συμφωνία, είναι να μπορέσει  να ολοκληρωθεί η πορεία της κυβέρνησης».
 
Κάλεσε εμμέσως την ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας πως είναι εξασφαλισμένη η απαιτούμενη πλειοψηφία για την συνοχή και την σταθερότητα της κυβέρνησης. Είπε, συγκεκριμένα: «Όταν αμφισβητείται η κυβερνητική πλειοψηφία, το Σύνταγμα προβλέπει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ευτυχώς που είναι συγκεκριμένα και δεν είναι στην ευκαιρία του καθενός να τα εφευρίσκει και να τα ερμηνεύει όπως θέλει . Αν υπάρχει κάποια αμφισβήτηση από τον οποιοδήποτε, τότε μπορεί να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το αποτέλεσμα δεν θα αμφισβητηθεί».
 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 08 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.