ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουρλέτης: Υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της θητείας

23:43 - 08 Ιαν 2019 | Πολιτική
Σκουρλέτης: Υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της θητείας
«Ακόμα και μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για να ολοκληρωθεί η θητεία της» σημείωσε απόψε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αφήνοντας… υπονοούμενα ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος κυβερνητικός σχηματισμός.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε ερωτήσεις για πιθανή κυβέρνηση μειοψηφίας. Απέρριψε όσα ακούγονται περί κινδύνου ακυβερνησίας της χώρας και ταυτόχρονα κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία εάν αμφισβητεί την ύπαρξη πλειοψηφίας να καταθέσει στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας.

«Οι διαδικασίες είναι απολύτως σαφείς, αυτές που πιστοποιούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή όχι. Αν λοιπόν κανείς το αμφισβητεί, αμ’ έπος αμ’ έργον. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταθέσει την συνταγματικά προβλεπόμενη πρόταση δυσπιστίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει πλειοψηφία για την υπερψήφιση με πάνω από 151 ψήφους ή τουλάχιστον με 151 ψήφους της συμφωνίας των Πρεσπών; Υπάρχει», επεσήμανε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι επίσης «υπάρχει η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έτσι ώστε αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της».

Απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο παραδέχθηκε πάντως ότι με την στάση του δημιουργεί πρόβλημα και πρόσθεσε ότι όποιος επιχειρήσει αυτή τη στιγμή να ανακόψει την πορεία της κυβέρνησης αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη.

«Αυτό που απασχολεί τον πολύ κόσμο είναι η πορεία της χώρας. Αυτόν τον τελευταίο χρόνο έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε όπως η άνοδος του κατώτατου μισθού ή ένα πακέτο μέτρων ενίσχυσης των πιο αδύναμων. Υπάρχει ένα περιθώριο συνύπαρξης, όπως υπήρχε μέχρι τώρα. Όποιας αναλαμβάνει να κόψει την πορεία αυτής της κυβέρνησης αναλαμβάνει και μια μεγάλη ευθύνη. Τα πράγματα ήταν σαφή από την αρχή. Σαφής και η δική μας θέση, σαφείς και οι θέσεις του κ. Καμμένου», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης απέρριψε τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου ότι εάν τελικά αυτή η συμφωνία ψηφιστεί και από κάποιους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αυτό ισοδυναμεί με μια νέα αποστασία. «Αυτό το θεωρώ εντελώς λάθος. Είναι άστοχες οι δηλώσεις του. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση» είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Σκουρλέτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.