ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό και το ΚΙΝΑΛ… πουθενά!

08:23 - 09 Ιαν 2019 | Πολιτική
«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό και το ΚΙΝΑΛ… πουθενά!
Η… σπουδή της Φώφης Γεννηματά να ξεκαθαρίσει από πολύ νωρίς πως το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αποδεικνύεται πως ήταν ένα σημαντικό στρατηγικό λάθος, καθώς ουσιαστικά βγάζει εκτός… κάδρου το νεοσύστατο κόμμα της Κεντροαριστεράς.

Όπως είχαμε επισημάνει σχεδόν ένα μήνα πριν στο Reporter, η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε τώρα να έχει ρόλο ρυθμιστή στις εξελίξεις. Να είναι αυτή που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα… παρακαλούσαν να πάρει θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, Τελικά, το ΚΙΝΑΛ παραχώρησε αυτό το ρόλο στον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι.

Το αποτέλεσμα; Σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ δεν έχει ρόλο. Είναι απλός παρατηρητής των εξελίξεων και δεν συμμετέχει σε αυτές.

Το συγκεκριμένο στρατηγικό λάθος είναι εξαιρετικά σοβαρό κυρίως για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί το ΚΙΝΑΛ απευθύνεται σε ένα ακροατήριο που είναι στην πλειοψηφία του προοδευτικό και συνεπώς δεν είναι ξεκάθαρα αρνητικό στην επίλυση του Σκοπιανού. Άρα, δεν υπήρχαν ούτε ψηφοθηρικοί λόγοι για να είναι τόσο κάθετα αντίθετο στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεύτερον, γιατί η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έπρεπε να γνωρίζει πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το πιο κομβικό σημείο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν είναι δηλαδή ένα απρόοπτο που συνέβη και που ήταν δύσκολο να υπολογίσει ο ηγέτης ενός κόμματος.

Πρόκειται για μία εξέλιξη απόλυτα αναμενόμενη που η κα. Γεννηματά δεν ζύγισε σωστά και τώρα όσο κι αν μιλάει κανείς δεν την ακούει.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.