ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ονομαστική ψηφοφορία τη Δευτέρα για την τροπολογία για τα F16

16:11 - 09 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ονομαστική ψηφοφορία τη Δευτέρα για την τροπολογία για τα F16
Την προσεχή Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, θα κριθεί η ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων από πλευράς Lockheed. Η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας, η οποία προσδιορίστηκε για τη Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη τροπολογία προκάλεσε αντιδράσεις και μία πολύ έντονη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη.

Από την ΝΔ, μάλιστα, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι μέρος των χρημάτων του προγράμματος ύψους 230 εκατ. ευρώ θα πάνε σε ιδιωτικές εταιρείες των οποίων οι εκπρόσωποι συνδέονται με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Για «προβληματική τροπολογία» και για κυβέρνηση που «παραβιάζει εκ του πλαγίου την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις» μίλησε και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ζητώντας την απόσυρση της ρύθμισης για την οποία η αντιπολίτευση έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Αντιδράσεις υπάρχουν, ωστόσο, ακόμα και από βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όπως ο Μάκης Μπαλής, που έκανε λόγο για εύλογα ερωτηματικά και απορίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης που η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας οφείλει να απαντήσει.

Δείτε εδώ εκτενές ρεπορτάζ και τι απάντησε στις επικρίσεις ο Πάνος Καμμένος.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:52 - 09 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.