ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάεφ:Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας αρνηθεί τη Μακεδονική ταυτότητα

20:58 - 09 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ζάεφ:Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας αρνηθεί τη Μακεδονική ταυτότητα
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας αρνηθεί τη Μακεδονική ταυτότητα» ανακοίνωσε ο Ζόραν Ζάεφ στο σκοπιανό κοινοβούλιο ενόψει της συνεδρίασης για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Υπάρχει κρυστάλλινη και κατηγορηματική επιβεβαίωση της μακεδονικής ταυτότητας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας αρνηθεί πλέον το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση», ανέφερε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων όταν ξεκίνησε εκ νέου η συνεδρίαση που πραγματοποιείται σήμερα στη σκοπιανή βουλή.

 

Για τη μακεδονική γλώσσα έκανε λόγο για «Η μακεδονική γλώσσα χρησιμοποιείται σε όλους τους θεσμούς: στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ», καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη συνταγματική τροποποίηση, με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών. 

 

«Ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος έστειλε μήνυμα ότι αυτή η συμφωνία είναι βήμα βγαλμένο από το παρελθόν μας κι ανοίγει την πόρτα για το μέλλον μας» πρόσθεσε. 

Νωρίτερα, είχε παραιτηθεί βουλευτής του κόμματός του και συντονιστής της ομάδας των Σοσιαλιστών, Τόμισλαβ Τούντεβ προκαλώντας αναταραχές στη διαδικασία.

 

Παράλληλα, έξω από το κοινοβούλιο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.