ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Welcome back... μαντάμ Μέρκελ

09:00 - 10 Ιαν 2019 | Πολιτική
Welcome back... μαντάμ Μέρκελ
Από το 2014 (πριν από τις ευρωεκλογές) που ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε το περίφημο "go back madame Merkel" έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να υποδεχθεί με πάσα επισημότητα τη Γερμανίδα Καγκελάριο στην Ελλάδα, για να πάρει τα εύσημα της εξόδου από το πρόγραμμα και της επίτευξης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά παράλληλα να ακούσει και κάποιες συστάσεις για να παραμείνει στο... σωστό δρόμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, άλλωστε αυτά είναι τα βασικά ζητήματα που θέλει να επικοινωνήσει η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα. Να ξεκαθαρίσει πως οι ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσουν την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.

Παράλληλα, η καγκελάριος θα ενθαρρύνει τους Ελληνες πολιτικούς να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία το Βερολίνο και η ΕΕ ελπίζουν ότι θα ευνοηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στα Βαλκάνια. Σημειώστε πως την Παρασκευή η κα. Μέρκελ θα επισημάνει τα παραπάνω και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρώτα, όμως, το απόγευμα της Πέμπτης η κα. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Την Παρασκευή, εκτός από τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, η κα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα επισκεφθεί την Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

«Αστακός» η Αθήνα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ θα κλείνουν οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της κ. Μέρκελ, αφού πρώτα θα ελέγχεται πολύ σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Παράλληλα, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ Πέμπτη και Παρασκευή σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής λόγω της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα της καγκελαρίου της Γερμανίας. Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά, με βάση το σχεδόν πλήρως μη ανακοινώσιμο για λόγους ασφαλείας δρομολόγιων της κ. Μέρκελ, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

 

Λόγω της άφιξης της Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και μετά από εντολή της Αστυνομίας, σήμερα στις 16:00 θα κλείσει ο σταθμός Ευαγγελισμός. 

Επίσης, στις 16:30 θα κλείσουν οι σταθμοί Κατεχάκη, Μέγαρο Μουσικής και Σύνταγμα.

 

Η τελευταία επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα είχε πραγματοποηθεί τον Απρίλιο του 2014, επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά. Επιστρέφει σε ένα διαφορετικό σκηνικό και καθώς διανύει την τελευταία θητεία της στην Καγκελαρία. Έχει, όμως, μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσία της εδώ και φυσικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι μηνύματα θα εκπέμψει. Τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο, όμως και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:45 - 10 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.