ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΓΔΜ: Στην τελική ευθεία για ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

12:15 - 10 Ιαν 2019 | Πολιτική
ΠΓΔΜ: Στην τελική ευθεία για ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Τετάρτη η διαδικασία οριστικής επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο σκοπιανό κοινοβούλιο. Η διαδικασία έχει εντάσεις με την αντιπολίτευση και έναν βουλευτή του Ζάεφ να αποχωρούν και τη διαδικασία να διακόπτεται λόγω διαδηλώσεων έξω από τη βουλή.

Η ψήφιση της τελευταίας τροπολογίας που αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση της χώρας αποτελεί «Ζήτημα ωρών και όχι ημερών». Το πιθανότερο είναι ότι θα ψηφιστεί την Παρασκευή, αλλά οι γείτονες είναι μάλλον απρόβλεπτοι, οπότε θα παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις.

 

Αισιοδοξία

Από τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ εκτιμάται ότι ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έχει εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές οι οποίοι απαιτούνται για την κύρωση των συνταγματικών αλλαγών. Στην πρώτη ψηφοφορία που απαίτησε την αυξημένη πλειοψηφία, ο αριθμός των 80 βουλευτών επιτεύχθηκε με τη συμμετοχή οκτώ από το VMRO και τεσσάρων από τα αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης «BESA» και «Συμμαχία για τους Αλβανούς». Άγνωστο παραμένει ακόμη το πόσοι βουλευτές συγκεντρώθηκαν στη δεύτερη τροπολογία. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:43 - 10 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.